Andris Ērglis neatdodot koristu nopelnītos honorārus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Lita Krone

Šova «Koru kari 2» Liepājas violetais koris jau mēnesi gaidot, kad dziedātājs Andris Ērglis, kas bija šī kora vadītājs šova laikā, atdošot korim  naudu par uzstāšanos koncertos. «Mūs, Liepājas kori, ir apkrāpis mūsu pašu vadītājs,» žurnālam «Privātā Dzīve» skumji ziņo kāds korists.

Visaktīvāk ar šo netaisnību esot nolēmis cīnīties pieredzējušākais kora dalībnieks Aleksandrs Riekstiņš. Koris esot piedalījies «DnB Nord» bankas Ziemassvētku ballē 19. decembrī un «Koru karu Lielkoncertā» 21. decembrī - par uzstāšanos pasākumos visiem 16 koristiem ticis solīts honorārs (30-40 Ls katram dalībniekam). Kaut arī pasākumu organizatori apgalvo, ka samaksa ieskaitīta Ērgļa kontā jau nākamajā dienā, līdz koristiem tā neesot nonākusi vēl joprojām.
 
Aleksandrs «PDz» stāsta, ka uz Lielkoncertu visi būtu devušies tā vai tā, jo dziedāt 7500 skatītājiem esot bijis fantastiski. Bet uz «DnB Nord» balli gan nebūtu devušies, ja zinātu, ka nesaņems samaksu.

Aleksandrs uzsverot, ka summa neesot tik iespaidīga, kā arī tā neesot svarīgākā šajā situācijā. Galvenais esot princips, ja Ērglis uzreiz tā arī būtu pateicis, ka ir finansiālās grūtībās, bet viņš lielu laiku atrunājies, ka banka kavējoties ar pārskaitījumu, tad mētājies ar datumiem, kad it kā samaksās. Janvāra vidū koris nolēmis rīkot sapulci par šo problēmu, bet vadītājs neesot ieradies. Viņš arī izvairoties atbildēt uz telefona zvaniem un aizbildinoties ar dažādām darīšanām, kas neļauj atlicināt nevienu brīvu brīdi sarunai ar koristiem. Reālākais tikšanās datums sanākot martā, «PDz» stāsta Aleksandrs.

Pārējie koristi, kaut arī neapmierināti par nesaņemto naudu, neesot priecīgi par situācijas publiskošanu. Viņai baidoties, ka pēc šī incidenta Ērglis novērsīšoties no kora un beigsies tā koncertdarbība.

Par šo notikumu žurnāls «PDz» lūdzis Ērgļa komentāru:

Andris komentāru sāk ar frāzi, ka vēl joprojām maksājot par savām jaunības kļūdām (jāatgādina, ka pagājušogad mūziķis atzina savu atkarību no azartspēlēm un atklāja, ka esot iekūlies pamatīgos parādos).

Andris noliedz pārmetumus par izvairīšanos no zvaniem un sapulcēm. Uz sapulci nav ticis tādēļ, ka nevarot visu pamest, ja pēkšņi uzzina, ka rīt esot sapulce. Viņš atzīst, ka koristi naudu nav saņēmuši, taču Ērglis esot viņu informējis, kāpēc tas noticis un viņam šķita, ka koris viņu sapratuši. Viņš atzīst, ka tā esot viņa neizdarība, viņa kļūda.

Ērglis solījis, ka tuvākajā laikā koristi naudu saņemšot kā arī turpināšot koncertēt. Ērglim ar kori esot tālejoši plāni par kuriem gan pagaidām viņš nevēloties runāt.

Aleksandrs par zīmīgu atzinis «Kora Karu» laikā izpildīto ukraiņu tautasdziesmu «Pidmanula Pidvela» - «Uzvedumā viņš man atņem meiteni, bet mums visiem - naudu. Pidmanul mūs visus reizē.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu