Andra Ērgļa un Liepājas kora nesaskaņas atrisinātas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Evija Trifanova

Nesen presi pāršalca ziņa (pilnu ziņu lasiet spiežot [s:30874]) par konfliktu, kas radies starp Liepājas Violeto vēja kori un tā vadītāju Andri Ērgli, kas nebija samaksājis koristiem solīto honorāru par uzstāšanos koncertos. Koris ir sniedzis paziņojumu presei, ka problēmsituācija ir atrisināta - abas puses ir noskaidrojušas nesaskaņu cēloni un gatavas turpināt kopīgo muzikālo darbību.

«Ņemot vērā ažiotāžu, ko raisījušas publikācijas vairākos plašsaziņas līdzekļos par mūsu kora vadītāju Andri Ērgli, mēs, Liepājas Violetā vēja kora dalībnieki, vēlamies paziņot, ka domstarpības un pārpratumi, kas saistīti ar koncertu honorāriem, ir atrisināti. Kora vadītājs mums ir atvainojies un sniedzis skaidrojumu par situāciju, kāda izveidojusies, Valsts ieņēmumu dienestam nodokļu parādu un uzrēķinu dēļ bloķējot viņa bankas norēķinu kontus. Ir zināms, ka līdzīga situācija sakarā ar neskaidro valsts nodokļu politiku attiecībā uz mākslinieku horonāriem, ir radusies arī citiem mūziķiem.

Mūsu atbalstītājiem vēlamies paziņot, ka nekas nav beidzies. Tieši otrādi - viss tikai sāksies, jo koris nupat ir sācis strādāt ar «otru elpu».  Varam atklāt, ka līdz pavasarim mums taps albums CD formātā, kurā tiks iekļautas ne tikai jau pazīstamās un šovā «Koru kari 2» izpildītās dziesmas, bet taps arī jaunas, īpaši Liepājas Violetajam korim sarakstītas kompozīcijas. Tās Jūs varēsit dzirdēt koncettūres laikā, kas notiks no marta vidus līdz maija beigām, un centīsimies iepriecināt klausītājus visos Latvijas novados. Tāpat būsim priecīgi saņemt vēstījumus no kultūras namiem vai citām iestādēm un organizācijām, kuras vēlētos mūs uzņemt šīs koncerttūres ietvaros. Uz drīzu atkalredzēšanos koncertos!»
     
Ar cieņu - Liepājas Violetais vēja koris

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu