Dārziņam un Ozoliņam šedevri, Hosam 30. vārti sezonā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par aizvadītās nedēļas Rīgas «Dinamo» labāko spēlētāju portāla «Apollo» vērtējumā atzīts uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Pēc abām aizvadītās nedēļas spēlēm daudzi līdzjutēji droši vien atcerējās Ufo rindas no «Radio SWH» radītās «Hokejhimnas»: «...likās nu ir p....ā, nē, uzvara ir mūsējā.» Nudien sāka jau šķist, ka Jūliusam Šupleram ir jauna taktika, pēc kuras pirmajā trešdaļā iemidzinātie pretinieki mača turpinājumā jau guļoši tiek piesmieti.

Taču šādi rēbusi nevienam trenerim neienāktu prātā pat pēc «Dinamo» trim neticamajām uzvarām, turklāt pēc paša Šuplera vārdiem viņa mūžu jau tā saīsinot Oļega Sorokina piruetes, kā dēļ adrenalīna daudzums regulāri tiek uzturēts normas robežās. Prieks, ka šoreiz atspēlēties izdevās ne tikai ar cīņasgribu, bet arī ar krietnu devu meistarības.

Pozitīvi:

Abās šī nedēļas spēlēs Čerepovecā un Mitiščos uzvaru «rīdziniekiem» nodrošināja Dārziņa precīzie metieni, tādēļ lielas šaubas par nedēļas pirmo zvaigzni nebija. Divās spēlēs Lauris Dārziņš tika arī pie vienas rezultatīvas piespēles, taču lietderības koeficients Laurim bija negatīvs -1.

Hokeja eksperti daudz piesaukuši Dārziņu kā vienu no tehniskākajiem latviešu uzbrucējiem, bet redzēt to pārvēršamies taustāmā rezultātā negadījās bieži (atmiņā palikuši tikai pagājušajā sezonā gūtie vārti Ņižņijnovgorodā). «Bullīšos» esam pieraduši, ka vienus vārtus par 90% jau varam iesaitīt (Aleksandrs Ņiživijs), kamēr otrie, ja tādi nepieciešami, jāgaida no kāda cita. Čerepovecā Dārziņš eleganti pārspēja «Severstaļ» vārtsargu Rastislavu Stanu, taču labāko pietaupīja savai 25. gadu jubilejai, kad ceturtdien Mitiščos papildlaika izskaņā apspēlēja divus «Atlant» hokejistus, bet pēc tam arī citu slovāku vārtsargu Janu Lašaku.

Dārziņš šosezon guvis 11 vārtus un izdarījis 14 rezultatīvas piespēles, kas ierindo viņu sestajā vietā komandas rezultatīvāko spēlētāju listē.

Par nedēļas otro zvaigzni šaubu bija vēl mazāk, jo aizsargs Sandis Ozoliņš divās spēlēs izdarīja trīs rezultatīvas un nopelnīja lietderības koeficientu +4.

Īpaši jāizceļ komandas kapteiņa sniegums tieši Mitiščos, kur Sandis uz ledus pavadīja gandrīz 28 minūtes un bija laukumā piecas no sešām reizēm, kad «Dinamo» guva vārtus, bet tikai vienu reizi, kad ielaida, turklāt tas notika skaitliskajā mazākumā. Abas piespēles, jo īpaši, Marselam Hosam, bija daļa no tā, par ko Ozoliņam var piedot kļūdas, jo vienkārši tas ir tā vērts!

Ozoliņš šosezon ir rezultatīvākais aizsargs komandā (pieci vārti un 15 piespēles), kas dod viņam 14. vietu līgas rezultatīvāko aizsargu sarakstā.

Bet par trešo aizvadītās nedēļas zvaigzni atzīstam «Dinamo» un KHL labāko snaiperi Marselu Hosu, kurš divās spēlēs guva trīs vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Čerepovecā Hosa uzsāka neticamo pakaļdzīšanos, raidot ripu vārtos no gaisa, pēc tam savā stilā realizēja vairākumu, bet mača beigās asistēja Maikam Iguldenam, kurš panāca neizšķirtu. Mitiščos gūtie vārti slovāku uzbrucējam kļuva par 30. golu šajā sezonā un viņš ir pārliecinošs līderis KHL. Tuvākajiem sekotājiem - Pāvelam Brendlam («Torpedo») un Maksimam Spiridonovam («Baris») ir «tikai» 24. gūti vārti.

Statistikas ziņā ne tik iespaidīgs, taču kopumā stabils bija Edgars Masaļskis, kurš divos mačos atvairīja 58 no 66 pretinieku metieniem. Turklāt nav viegli pirmo trešdaļu «tikt nomētātam» un ielaist trīs vārtus, bet pēc tam saņemties un ļaut komandai lauzt cīņas gaitu, pašam nepieļaujot kļūdas.

Negatīvi:

Aizvadītā nedēļa ne pārāk veiksmīga izdevās Guntim Galviņam, kurš pirmajā mačā bortā iegrūda «Severstaļ» slovāku uzbrucēju Ladsialvu Naģu, par ko KHL Disciplinārā komisija jau pēc mača piešķīra Guntim 5+20 soda minūtes. Bet Mitiščos latviešu aizsargs, kuram līdz šim bija labākais lietderības koeficients komandā, nopelnīja -3, un tagad šajā rādītājā dala pirmo vietu komandā ar Ģirtu Ankipānu, kuram arī ir +9.

Kopš 13. decembra spēles Rīgā pret Minskas «Dinamo» mača pamatlaikā vārtus nav guvis Aleksandrs Ņiživijs. Tas gan neliedza viņam pārliecinoši realizēt «bullīti» Čerepovecā, tomēr var manīt, ka kopš šīgada sākuma, kad uzbrucējs veselības problēmu dēļ izlaida Sibīrijas tūri, Saša nejūtās īsti savā ādā. Jau pirmdien «rīdziniekiem» gaidāma spēle, turklāt tieši pret Minskas «Dinamo», tādēļ Ņiživijam būtu piemērots brīdis pārtraukt «sauso» sēriju. Cita lieta, ko viņam tuvākajā laikā būs grūti ievērojami uzlabot ir lietderības koeficients (-9), kas tāpat kā Kristapam Sotniekam ir sliktākais komandā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu