«Lattelecom» veic apjomīgu informēšanu par ciparu virszemes televīziju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lattelecom

Sakaru operators SIA «Lattelecom» veic apjomīgu sabiedrības informēšanu par ciparu virszemes televīzijas ieviešanu, biznesa portāla «Nozare.lv» rīkotā diskusijā par gaidāmo televīzijas apraides tehnoloģiju nomaiņu teica «Lattelecom» komercdirektore Kerli Gabriloviča.

«Protams, sabiedrībā ir zināma nesaprašana, kas ir virszemes, kas - kabeļtelevīzija. Jau 50 000 mājsaimniecību Rīgā ir saņēmušas informatīvo avīzi. Tuvākajās dienās šo avīzi izsūtīsim 650 000 mājsaimniecību. Zvanu centrā, lai atbildētu uz neskaidrajiem jautājumiem, kuru skaits ir dubultojies līdz 7000 dienā, esam pieņēmuši darbā ap 200 jaunu darbinieku. Esam apmācījuši ap 1800 Latvijas bibliotekāru,» stāstīja Gabriloviča.

Viņa un «Lattelecom» Televīzijas biznesa daļas vadītājs Toms Ābele sacīja, ka galvenā neskaidrība esot par plānotās analogās apraides izslēgšanas termiņiem. Citi jautājumi no televīzijas skatītājiem esot par individuāliem tehniskiem risinājumiem. Kā zināms, ciparu virszemes televīzijas skatīšanai parasti ir vajadzīgs dekoders, bieži jāiegādājas vai jāpārinstalē antena, bet dažos gadījumos ar visjaunākajiem televizoriem bezmaksas ciparu kanālus var skatīties bez papildu aprīkojuma. Savukārt, lai skatītos maksas kanālus, ir no «Lattelecom» jāiegādājas un jāievieto speciāla karte.

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) ir ieteikusi analogo apraidi Rīgā izslēgt no 1.aprīļa, bet visā Latvijā - no 1.jūnija. Savukārt «TV3» paziņojis, ka vēlas turpināt raidīt analogajā tīklā vismaz līdz 2010.gada beigām.

«Modern Times Group» radio un televīzijas biznesa (tostarp «TV3») vadītājs Kaspars Ozoliņš diskusijas gaitā iebilda pret «Lattelecom» un «Latvijas Valsts radio un televīzijas centra» (LVRTC) īstenoto ciparu apraides tarifu politiku, liekot saprast, ka tas ir galvenais iemesls, kādēļ «TV3» nevēlas pamest analogo apraidi.

Atbildot uz pārmetumiem, ka «Lattelecom» informē par ciparu virszemes televīziju tikai savās komerciālās interesēs, Ābele teica: «Neapgalvojam, ka «Lattelecom» virszemes televīzija būs vienīgais risinājums. Mums galvenais ir informēt cilvēkus, kas izmanto analogo televīziju, kādu TV viņi turpmāk varēs skatīties - bezmaksas vai maksas kanālus.»

Savukārt Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots teica, ka, tuvojoties iecerētajiem analogās apraides izslēgšanas datumiem, arī sabiedriskā televīzija sākšot informatīvu kampaņu.

Pēc NRTP datiem, aptuveni 220 000 mājsaimniecības patlaban skatās tikai un vienīgi analogo ētera apraidi un tās vistiešāk skars pāreja uz ciparu virszemes televīziju un vecās tehnoloģijas izslēgšana. Mājsaimniecības, kas skatās kabeļtelevīziju vai satelīttelevīziju, pārmaiņas neskars, un tās to vispār nemanīšot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu