Visā Latvijā sākta virszemes televīzijas komercapraide

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

No 4.februāra visā Latvijā pieejama virszemes televīzijas komercapraide, LNT rīta raidījumā «900 sekundes» pavēstīja sakaru operatora SIA «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

«Ciparu apraide ir pieejama 99% no Latvijas teritorijas,» sacīja Gulbis. Jautāts, kā noskaidrot, vai esošais televizors atbalsta ciparu apraidi, «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs ieteica zvanīt uz uzņēmuma palīdzības dienestu pa tālruni 177, kur palīdzēs noskaidrot, vai televizors atbalsta MPEG-4 formātu.

Patlaban iedzīvotājiem ir pieejami pieci bezmaksas kanāli, bet izmantojot viedkarti - arī maksas kanāli. Ciparu televīzijas kvalitāte ir daudz labāka nekā analogajā apraidē, piebilda Gulbis.

Viņš norādīja: lai skatītos virszemes televīziju, nepieciešams MPEG-4 dekoders. Jaunākie televizoru modeļi atbalsta ciparu apraidi, taču dekoderus iespējams iegādāties vai nomāt no «Lattelecom».


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu