Jakāns grib saglabāt «nevainojamu reputāciju»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdzšinējais Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors, uz amatu Finanšu ministrijā pārceltais Dzintars Jakāns jaunāko lēmumu par disciplinārsoda piemērošanu nav saņēmis, tālab vēl nevar pateikt, vai to pārsūdzēs, tomēr noprotams, ka šāda iespēja varētu tikt izmantota, lai saglabātu «nevainojamu reputāciju».

«Vērojot pēdējā laika notikumus ar konkursu izsludināšanu Finanšu ministrijas (FM) pārraudzības iestādēs, tajos figurē nosacījums «nevainojama reputācija», un šai prasībai neatbilst ne 20% algas samazinājums, ne disciplinārsods vispār,» aģentūrai LETA sacīja Jakāns, «domājot par iespējamo dalību kādā no FM izsludinātajiem konkursiem, «nevainojamas reputācijas» kritērijs automātiski nozīmē, ka jāpārsūdz šāds sods.»

Jakāns neatklāja, vai paredzējis pieteikties šodien ar paziņojumu oficiālajā laikrakstā «Latvijas Vēstnesis» izsludinātajā konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu.

Jakāns atzīmēja, ka disciplinārsoda - amatalgas samazinājuma - apmērs var tikt noteikts ne vairāk par 20%, taču viņam jau pērn piemērots sods - 20% algas samazinājums. Līdz ar to kopā ar jaunāko samazinājumu gada laikā viņa alga samazināta jau par 40%. «Tā Repše var turpināt terorizēt līdz tādam līmenim, ka man pašam nāksies piemaksāt 20% par to, lai drīkstētu aiziet uz darbu,» ironizēja Jakāns.

Norādot, ka viņš tikai «spriedelē», Jakāns sacīja, ka attiecībā uz iespējamo dalību «dažādos konkursos» disciplinārsods noteikti būtu jāpārsūdz, un atkārtoti uzsvēra, ka pret viņu ierosinātās disciplinārlietas izmeklēšanas komisija atzinusi: viņš nav disciplināri sodāms.

Vaicāts par iespējamo došanos uz darbu FM, kurā valdība atbalstīja viņa pārcelšanu, Jakāns sacīja, ka pēdējais rīkojums, ko viņš no Repšes esot saņēmis, bijis «līdz nākamajam rīkojumam sēdēt mājās un laukā nekustēties». Tā nu viņš sēžot savā deklarētajā dzīvesvietā un gaidot turpmākos rīkojumus no ministra, stāstīja Jakāns, piebilstot, ka iepriekš viņam izteikts aizrādījums par atrašanos atstādināšanas laikā darba vietā un par runāšanu ar žurnālistiem.

«Tagad es sēžu mājās un ar žurnālistiem runāju pa mobilo tālruni,» sacīja Jakāns, paužot cerību, ka šādi viņš nevienu tiesību normu nepārkāpjot. Ierēdnis piebilda, ka patlaban visu informāciju par lēmumiem, kas pieņemti attiecībā uz viņu, viņš saņemot caur medijiem.

Turklāt, cik viņam zināms, 11.februārī FM kanceleja izsūtījusi rīkojumu uz viņa deklarēto dzīvesvietu par to, ka viņš rotācijas kārtībā tiek pārcelts amatā FM. Jakāns gan piebilda, ka tad, ja šāds rīkojums izsūtīts, viņš šodien to vēl neesot saņēmis.

Repše Jakānu nolemj sodīt ar mēnešalgas samazināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu