Premjeru aicina atstādināt Veismani

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijusī Izglītības un zinātnes valsts sekretāre Kristīne Jarinovska nosūtījusi vēstuli premjerministram Valdim Dombrovskim, lūdzot uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināt Valsts kancelejas direktori Guntu Veismani, portālu «Apollo» informēja Jarinovska.

par Veismanes vēlmi noklausīties kādas žurnālistes telefonsarunas un izsekot žurnālistes e–pastiem

«Veismanes atrašanās amatā būtiski kaitē Latvijas Republikas starptautiskajam tēlam cilvēktiesību jomā, jo rāda Latviju kā zemi, kur amatpersonas var nesodīti mēģināt vērsties pret žurnālistu profesionālo darbību,» uzskata Jarinovska.

Latvijas Televīzijas raidījums «De facto» svētdienas vakarā vēstīja, ka Veismane apsvērusi ideju par aģentūras LETA žurnālistes telefonsarunu noklausīšanos un e–pastu pārbaudi, iesaistot tajā Drošības policiju.

Drošības policijā Veismane tā arī nevērsās. Tomēr viņa pieļaujot šādu iespēju nākotnē, ja kāds žurnālists ar savu publikāciju skaršot valsts intereses.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu