Veismane: man nav ienācis prātā noklausīties telefonsarunas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane apgalvo, ka sabiedriskajā telpā izskanējusī informācija par viņas vēlmi lūgt Drošības policijai noklausīties kādas žurnālistes telefonsarunas un izsekot viņas e–pastiem, neatbilst patiesībai.

«Man nekad nav ienācis prātā kontrolēt kādu žurnālisti, noklausīties viņas telefonsarunas, izsekot e–pastus,» Latvijas Televīzijas raidījumā «100. pants» sacīja Veismane.

Viņa skaidroja, ka likums viņai uzliek par pienākumu aizsargāt ierobežotas pieejamības informāciju.

«Vai es esmu teikusi, ka man ir nepieciešams noklausīties telefonsarunas? Mani neinteresē žurnālistu telefonsarunas, mani neinteresē žurnālistu e–pasti,» uzsvēra Valsts kancelejas direktore.

Viņa atgādina, ka ierobežotas informācijas izpaušana ir krimināli sodāma darbība un pēc viņas domām, Drošības policijai būtu jānoskaidro, kādā veidā šī informācija varēja nonākt žurnālistes rīcībā.

Veismane arī apgalvoja, ka Saeimas deputātes Vairas Paegles teiktais, ka Veismane ar viņu konsultējusies par Drošības policijas iesaistīšanu, neatbilst patiesībai.

Uz jautājumu vai pēc šī gadījuma domā atkāpties no amata, Veismane atbildēja ar pretjautājumu: «Kāpēc?». Viņa uzskata, ka viņai nav pamata atkāpties no amata

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu