Paegle: tā vietā lai atzītu kļūdas, kanceleja turpina neveikli attaisnoties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle (PS) Valsts kancelejai pārmet neveiklu taisnošanos un procedūras pārkāpšanu Saeimas komisijas sēdē, portālu «Apollo» informēja Saeimā.

«Valsts kanceleja kārtējo reizi demonstrējusi vāju izpratni par tiesisko regulējumu attiecībā uz ierobežotas pieejamības informācijas apriti. Tā vietā, lai atzītu savu kļūdu, Valsts kanceleja turpina neveikli taisnoties,» norāda Paegle.

Viņa arī skaidro, ka viņas vadītā komisija teju katrā sēdē izskata ierobežotas pieejamības materiālus par Latvijas nostāju dažādos ar Eiropas Savienību saistītos jautājumos.

«Strādājot ar ierobežotas pieejamības dokumentiem, deputāti ar parakstu apliecina šīs informācijas neizpaušanu. Šāda procedūra tika ievērota arī 8.februāra sēdē, saņemot Valsts kancelejas iesūtītos materiālus par Eiropas Sociālā fonda projektu detaļām,» skaidro deputāte.

Viņa atgādina, ka sēdē, kad klāt bijusi arī aģentūras LETA žurnāliste, paši Valsts kancelejas darbinieki izplatījuši papildus informāciju uz četrām lapām. Šī informācija tikusi izdalīta bez rakstiskām un mutiskām norādēm, ka arī tā ir ierobežotas pieejamības informācija.

«Tādējādi Valsts kanceleja pārkāpa procedūru darbam ar ierobežotas pieejamības informāciju un tā kļuva publiski pieejama,» saka Paegle.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu