Mūzikas ierakstu Gada balvā uzstāsies viesmākslinieki no ārvalstīm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvā bez pašmāju māksliniekiem šogad uzstāsies arī viesi no ārzemēm – lai uzstātos apbalvošanas ceremonijā - koncertā, Rīgā speciāli ieradīsies Anglijas deju mūzikas zvaigzne Rita Campbell, kā arī Somijas smagā roka pārstāvji grupa «Reckless Love».

Rita Campbell ir viena no Anglijā pieprasītākajām studijas vokālistēm, dziesmu autorēm un koncertu izpildītājām. Viņas vokāls dzirdams daudzos klubu un mūzikas hitos. Kā dziesmu līdzautore un vokāliste, viņa sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā «The Brand New Heavies», «Steps», Michael Mcdonald & «Westlife», «Stonebridge», Jason Herd, «Kid Massive», «Nightstylers», Tony Mortimer («East 17»), Sweetie Irie («Gorillaz»), Christian Alvarez, «Dirty Little Funkers», Steve Mac, Dave Gilmore («Pink Floyd»), Roger Taylor («Queen»), «Bodyrox» un citi.

Viņas kontā, kā dziesmu autorei ir vairāki klubu mūzikas grāvēji, tostarp arī Anglijas hits nr. 1. - grupas «Steps» izpildītā dziesma «Stomps». Uzstājoties dažādos klubos, māksliniece nemitīgi atrodas ceļā - koncerti viņu aizveduši gan uz visām lielākajām Eiropas galvaspilsētām, gan arī tālāk - uz Ibizu, Ņujorku, Bostonu, Maiami, Singapūru, Dubaiju.

Uz Latviju mākslinieci atvedusi sadarbība ar mūsu pašu deju mūzikas mākslinieku [Ex] da Bass jeb Mareku Daini, kas sadarbībā ar kompāniju «Mikrofona ieraksti» un producentu Lotaru Lodziņu strādā pie Sera Pola Makartnija dziesmas «No More Lonely Nights» jaunās versijas ieraksta. Tieši izdevēju veiksmīgas darbības rezultātā tika panākta vienošanās ar Ritu par viņas līdzdalību šīs dziesmas ierakstā, kuru jau augstu novērtējis arī Pola Makartnija kompānijas «MPL Comunications» atbildīgais menedžeris.

Šīs dziesmas jaunās versijas pirmatskaņojums notiks uz Latvijas Nacionālās operas skatuves, 23. februārī, Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā.

Rita Campbell nav vienīgā, kam izveidojusies lieliska sadarbība ar kādu no Latvijas māksliniekiem un, kas šīs sadarbības vārdā speciāli ieradīsies uzstāties Gada balvā.

Ar īstu rokenrolu gada balvas apmeklētājus un skatītājus sola pārsteigt arī somu glemroka grupa «Reckless Love». Šīs grupas vārds Latvijā kļuva plašāk pazīstams pērnajos Ziemassvētkos, kad somu roka monstri ar mūsu dziedātāju Ivo Fominu kopā ierakstīja pazīstamo Ziemassvētku dziesmiņu «Jingle Bells». Singls tika atskaņots gan Latvijā, gan Igaunijā, Lietuvā un Somijā un, nu, «Reckless Love» ar Ivo Fominu tiksies jau uz skatuves, lai kopā izpildītu grupas aktuālo singlu «Beautiful Bomb» no grupas debijas albuma, kura izdevēji ir «Universal Music» un kurš pavisam drīz būs pieejams arī Latvijā.

«Reckless Love» ir glam-roka grupa, kas nupat noslēguši līgumu ar «Universal Music». Viņi apliecina, ka zina, kas ir īsts rokenrols. «Reckless Love» elki ir «Van Halen», «Def Leppard», «W.A.S.P.», «Kiss», «Judas Priest», un to pavisam noteikti var nojaust, klausoties viņu radīto mūziku – lai arī tā ir pietiekami mūsdienīga, tajā dzirdams arī pietiekami daudz 80to gadu klasiskā roka ietekmes. Kā savu izpildīto mūziku raksturo paši grupas pārstāvji – tā ir radīta, lai izraidītu cilvēkos smaidu. Grupas līderis Olli Hermans kādu laiku bijis arī zviedru roka apvienības «Crashdiet» dalībnieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu