Veismane amatu varētu arī zaudēt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Premjerministrs Valdis Dombrovskis lēmumu par Valsts kancelejas direktori Guntu Veismani saistībā ar skandālu par viņas vēlmi noklausīties žurnālistes telefonsarunas pieņems pirmdien.

Taču viņa partijas biedrs Edgars Jaunups premjeram iesaka Veismanei teikt uz redzēšanos, vēsta laikraksts «Diena».

Lai gan premjers šo lietu nevēlas sasteigt, pēc neoficiālas informācijas, viņš varētu izšķirties par rīcību, kas apdraudētu ilggadējās Valsts kancelejas direktores krēslu, jo viens no variantiem, kā premjers reaģētu uz atklātībā nonākušajiem faktiem par Veismani, varētu būt ieteikums par viņas rotāciju jeb pārcelšanu citā amatā.

Neesot arī izslēgts, ka Dombrovskis ierosinās disciplinārlietu pret Veismani.

Tikmēr Jaunups savā blogā raksta: «Es neredzu nevienu iemeslu, kāpēc Latvijas iedzīvotājiem ar saviem nodokļiem būtu jāuztur institūcija un tās vadītāja, kura acīmredzot uzskata šo par aktuālāko darbu laikā, kad valstī ir krīze un ikviena institūcija un tās amatpersona būtu jāsaglabā valsts dienestā vienīgi tādā gadījumā, ja to prasa absolūti nepieciešamas funkcijas vai visas sabiedrības intereses». Viņš aicina premjeru savā mierīgajā un apdomīgajā tonī teikt: «Uz redzēšanos, Veismanes kundze. Visu gaišu!»

Laikraksts atgādina, ka jau pirmdien premjers uzsvēris, ka ja izskanējušie fakti par Valsts kancelejas vadītājas Guntas Veismanes rīcību apstiprināsies, būs jāizdara secinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu