Aizturēts arī otrs «Neatkarīgās» redakcijas apzadzējs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Policijai izdevies aizturēt otru iespējamo laikraksta «Neatkarīgā» redakcijas izdemolētāju un apzadzēju, kurš Rīgā peļņas nolūkos esot ieradies no Latgales.

1976.gadā dzimušais vīrietis aizturēts 18. februārī - tieši mēnesi pēc tam, kad policisti jau aizturēja vienu iespējamo redakcijas zagli. Otrais atšķirībā no pirmā aizturētā nav vēl bijis tiesāts, tādēļ viņam izraudzīts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāve Sigita Pildava.

Noskaidrots, ka viena no aizturētajām personām jau iepriekš bijusi redakcijas telpās, tādēļ, ieraugot tur izvietotos seifus un skapjus, nolemts, ka tur glabājas daudz naudas. Tieši mantiskie aspekti esot galvenā versija šī nozieguma izdarīšanā, lai gan iepriekš skaļi tika runāts, ka, iespējams, kādas personas vērsušās pret preses vārda brīvību.

LETA jau ziņoja, ka 18. janvārī aizdomās par laikraksta «Neatkarīgā» redakcijas izdemolēšanu un apzagšanu tika aizturēts 1984. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir četras reizes tiesāts un no cietuma iznācis pagājušā gada oktobrī, žurnālistus iepriekš informēja RRP Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

Jau iepriekš policijas redzeslokā vīrietis nonācis saistībā ar dažādām zādzībām, kas pārsvarā tikušas izdarītas no slikti apsargātiem un viegli pieejamiem objektiem. Arī konkrētajā gadījumā «Neatkarīgās» redakcijā vīrietis iekļuvis, izsitot stiklus. «Īpašas iemaņas šī nozieguma izdarīšanai nav vajadzīgas,» izteicās Grišins.

Policija neizslēdz iespēju, ka vīrietis jau iepriekš apmeklējis laikraksta redakciju, lai to apskatītu un novērtētu, ko nozagt. Divas dienas pēc aizturēšanas vīrietim piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Policija esot savākusi pārliecinošus pierādījumus tam, ka aizturētā persona tiešām pastrādājusi šo noziegumu, un tiesībsargi pieļauj, ka tā bijusi vienkārša zādzība, kuras mērķis neesot bijusi atriebība kādam konkrētam izdevumam vai personai.

LETA jau ziņoja, ka laikraksta «Neatkarīgā» redakcija tika izdemolēta 2. janvāra naktī. Uzbrukumā visnopietnāk cieta izdevuma galvenās redaktores Anitas Daukštes kabinets, kuram tika izsistas stikla durvis, izvandītas visas atvilktnes, izmētāti dokumenti un atlauzts seifs. Daukštei bija radies priekšstats, ka uzbrukums bijis mērķēts tieši uz viņas un finanšu direktores kabinetu un noziedznieki meklējuši kādus konkrētus dokumentus.

Zagļi bija izdemolējuši arī «Mediju nama» telpas, kas atrodas vienā ēkā ar avīze redakciju. Izdemolēti tika arī maketēšanas un grāmatvežu kabineti. Zagļi bija atlauzuši vairākus «Mediju nama» telpās esošus seifus.

Vandaļi, kuri izdemolēja laikraksta «Neatkarīgā» redakcijas telpas Cēsu ielā, Rīgā, varētu būtu nodarījuši vairāku tūkstošu latu zaudējumus, aģentūrai LETA iepriekš pieļāva izdevuma galvenā redaktore Daukšte.

Policija kā galveno versiju laikraksta «Neatkarīgā» redakcijas izdemolēšanā minēja zādzības izdarīšanu. Policija sākto kriminālprocesu pārkvalificēja pēc konkrēta likuma panta. Proti, tas tiek izmeklēts pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Saskaņā ar šo likuma pantu vainīgās personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu