E-prasmju tiešraides dienas noslēgušās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LIKTA

2. un 3.martā Eiropas Savienības Mājā risinās pirmā E-prasmju nedēļa. Ar otrās dienas programmu var iepazīties šeit.

3.marts. Zināšanu diena. «Paaudze paaudzei».

www.etwinning.lv

www.drossinternets.lv

Plkst. 11.20 «Bērns dodas datorpasaulē». E-mācību kurss bērniem IT pamatiemaņu apguvei – rakstīšana, zīmēšana, informācijas meklēšana, saziņa. Kurss ar spēļu palīdzību iepazīstina sākumskolas skolēnus ar datora un interneta izmantošanas iespējām, kā arī sniedz zināšanas un izpratni par datora un Interneta drošas lietošanas galvenajiem principiem.

Plkst. 12 «Apgūt e-prasmes var ikviens». Informācija par jaunākajiem «Microsoft» un «Tildes» risinājumiem – arvien draudzīgākiem kā datorlietotājam – iesācējam, tā pieredzējušam lietotājam.

Plkst. 12.40 «Letonika.lv» – plašākais enciklopēdiju, literatūras un vārdnīcu klāsts internetā. E-prasmju nedēļā «letonika.lv» pieejams bez maksas ikvienam interneta lietotājam. E-prasmju nedēļā «letonika.lv» piedāvā veikt pašpārbaudes testu: «Pārbaudi savu prasmi meklēt informāciju!».

Plkst. 13.20 Atver E-bibliotēku. Kā e-bibliotēku izmantot skolā, mācībām; kā e-bibliotēka paplašina tradicionālo bibliotēku pakalpojumus vai kā, izmantojot e-bibliotēku, ikviens Latvijas iedzīvotājs, kuram ir pieejams interneta pieslēgums un dators, neatkarīgi no atrašanās vietas, var piekļūt tūkstošiem grāmatu, teātru izrādēm, u.c.

Plkst. 14.20 «Kā veiksmīgi un efektīvi organizēt mācību procesu ekonomējot savu laiku». Materiāls paredzēts pamatskolas un vidusskolas skolotājiem, kuri vēlas apgūt ātras un mūsdienīgas metodes, kas palīdzēs padarīt mācību procesu atraktīvāku, ieinteresēt un iesaistīt mācību procesā skolēnus, taupot skolotāju laiku un resursus, gatavojoties mācību stundai.

Plkst. 14.40 «Informācijpratības apguves pieejamība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām».
Kursu mērķis ir veidot un attīstīt patstāvīgā darba iemaņas darbā ar datoru un izziņas avotu izmantošanā.

Plkst. 15.10 Izglītības informācijas sistēmu iespējas un nākotnes vīzijas. Moderna izglītības e-vide ir vairāku informācijas sistēmu komplekss, kas sniedz visiem izglītības sistēmas dalībniekiem – pedagogiem, audzēkņiem un vecākiem plašu e-pakalpojumu klāstu. Šādos apstākļos īpaši svarīgi attīstīt e-prasmes, lai efektīvi izmantot esošās iespējās. Mācību sociālā vide «Mykoob.lv». Komunikācijas uzlabošana starp skolotājiem, skolēnu vecākiem un skolēniem.

Plkst. 15.50 Atvērti standarti, atvērtā pirmkoda programmatūra (AP) un Latvijas tautsaimniecība. Kas tas ir?

Plkst. 16.30 Īsi par «Microsoft Windows 7». Ieskats jaunajā operētājsistēmā, par  nepieciešamajiem resursiem, instalēšanu, apmācībām un sertifikācijas ceļiem. Tās pielietošanas iespējas darbā un sadzīvē.

Ar pirmās dienas programmu var iepazīties šeit: 

- E-prasmju nedēļas Latvijā atklāšana. Uzrunā Edgars Zalāns, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs, Signe Bāliņa LIKTA prezidente un Kerli Gabriloviča, SIA «Lattelecom» komercdirektore.

- Diskusija: «E-prasmes – šodienas investīcija konkurētspējai nākotnē». Runājtāji: Ansis Bogustovs – diskusijas moderators, Armands Magone – V/A Kultūras informācijas sistēmas directors, Andrejs Vasiļjevs – SIA «Tilde», valdes priekšsēdētājs, Daiga Trumpe - SIA «Microsoft Latvia», vadītāja, Juris Binde – SIA «Latvijas mobilais telefons», prezidents, Maksims Kazakovs - IZM Informācijas tehnoloģiju departamenta direktora p.i., Attīstības un projektu nodaļas vadītājs Juris Erts - Preiļu Valsts ģimnāzijas IT pasniedzējs.

www.latvija.lv

Latvija@Pasaule

-  Kas jāzina uzņēmējam, piedāvājot preces interneta vidē. E-komercija, patērētāju tiesību aizsardzība iepērkoties internetā. «Kā drošāk iepirkties interneta veikalos Eiropas Savienībā!»

-  Mobilā interneta iespējas e-prasmju īstenošanai. Mobilais tālrunis ļauj pārvarēt tā saukto digitālo plaisu, kad pieeja tehnoloģijām nosaka visu iedzīvotāju iespējas iekļauties mūsdienu sabiedrībā. Mobilais tālrunis, kas ir gandrīz ikvienam Latvijas iedzīvotājam, LMT tīklā nodrošina pieeju internetam visā Latvijā.

Statistika skolēniem un skolotājiem. Atraktīvs stāstījums par dažām no tēmām, kas ietvertas CSP sagatavotajos materiālos skolēniem un skolotājiem. Prezentācija noderēs kā iedvesmas avots, lai skolotāji un skolēni izmantotu CSP mājaslapā pieejamos materiālus patstāvīgi.

- «Zini savas iespējas!» Informatīvs materiāls par Valsts amatpersonas deklarācijas aizpildīšanu un iesniegšanu, izmantojot Valsts ieņēmuma dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmu.

- «Finanšu E-pakalpojumi jeb Latvijas iedzīvotāju ikdienas darījumu apmaksa».  Attālinātie pakalpojumi - kas tie ir un kāpēc tie patīk klientiem? Internetbanka - jaunas iespējas.

-  «Nopērc ātrāk, izmanto e-iepirkumu!» Pašvaldību darbiniekiem ir iespēja piedalīties individuālajās apmācībās par elektronisko iepirkumu sistēmas izmantošanu, pasūtījumu veikšanu un citiem praktiskiem jautājumiem.

-  Apgūsti e-prasmes kopā ar «Trešo tēva dēlu» Latvijas publiskajās bibliotēkās.

-  Pašapkalpošanās iespējas internetā «Lattelecom» klientu portāls «mans.lattelecom.lv». Klientu portālā «mans.lattelecom.lv» iespējams apskatīt visus rēķinus, sekot līdzi ģimenes tālruņa sarunu izdrukai, kā arī kontrolēt savu nākamo rēķinu. Tiešsaistē iespējams sekot līdzi jau esošajiem pakalpojumiem, pasūtīt jaunus, kā arī uzlabot vai mainīt sev jau pieejamos «Lattelecom» pakalpojumus.

Rīgas domes e-pakalpojumi. Pakalpojumu ietvara un pakalpojumu demonstrēšana ar mērķi veicināt to izmantošanu, iedzīvotāju laika un pūļu ekonomiju.

<img height="141" border="0" width="170" src="http://www.ebaltics.lv/onlineday2010/counterlv/baner1.php" title="eSkills Week" />

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu