Pieprasa kastrēt polārlāci Knutu

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Dzīvnieku tiesību aizstāvju organizācija «People for Ethical Treatment of Animals» (PETA - «Cilvēki par ētisku izturēšanos pret dzīvniekiem») aicinājusi kastrēt Berlīnes zoodārza polārlāci Knutu, lai viņš nesapārotos ar savu māsīcu.

Jau pagājušajā gadā PETA paziņoja, ka Knutam un viņa jaunajai draudzenei Džannai patiesībā ir viens vectēvs, un iebilda pret abu sapārošanu. Kā norādīja organizācijas eksperts Franks Albrehts, abu Knuta un Džannas radītie pēcteči apdraudēs polārlāču populācijas ģenētisko daudzveidību, turklāt tie būs pakļauti «incesta depresijas» riskam.

«Knuta faniem jāzina, ka vienīgi kastrācija ļaus Knutam nodzīvot ilgu mūžu ar Džannu,» vēsta Albrehta paziņojums.

Iepriekš Džanna dzīvoja Minhenes zoodārzā, taču viņas aploka rekonstrukcijas laikā viņa tika pārvesta pie Knuta uz Berlīnes zoodārzu. Pēc visai atturīgas iepazīšanās, abi dzīvnieki pakāpeniski satuvinājās.

Jau vēstīts, ka 2006.gada beigās dzimušais Knuts īsā laikā iemantoja starptautiska mēroga slavu un palīdzēja Berlīnes zooloģiskajam dārzam jūtami palielināt apmeklētāju skaitu. Knuta tēls izmantots T-krekliem, rotaļlietām, plakātiem un pat saldumiem, 2007.gadā vien papildus ienesot zooloģiskajam dārzam piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu). Polārlācis pat nonāca uz vairāku glancēto žurnālu vākiem, ieskaitot «Vanity Fair».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu