Sestdien vietām īslaicīgi līs, būs līdz +17 grādiem (5)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Stan_Zimny

Sestdien vietām Latvijā īslaicīgi līs, lietus mākoņi visvairāk skars Kurzemi, savukārt valsts dienvidaustrumu pusē diena paies bez būtiskiem nokrišņiem. Savukārt vēsākais naktī bijis Dobeles, Jelgavas un Kalnciema apkaimē, kur septiņos rītā gaiss vietām atdzisa līdz +5 grādiem.

Brīžiem spīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +14..17 grādiem, siltākais laiks būs valsts dienvidos.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, kas Kurzemes rietumkrastā brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā debesis apmāksies, bet dienas gaitā mākoņi brīžiem izklīdīs. Iespējams īslaicīgs lietus. Pūšot mērenam dienvidu vējam un uzspīdot saulei, gaisa temperatūra pēcpusdienā paaugstināsies līdz +16..+17 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidaustrumu mala un anticiklona ziemeļrietumu mala.

Gaisa temperatūra vietām noslīdējusi zem +6 grādiem

Sestdienas rītā Latvijā ir visai dzestrs laiks - gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā +6..+8 grādi, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Dobeles, Jelgavas un Kalnciema apkaimē, kur septiņos rītā gaiss vietām atdzisa līdz +5,5 grādiem. Krietni augstāka gaisa temperatūra saglabājas pretvēja piekrastē, - pūšot dienvidu, dienvidrietumu vējam, Kurzemes rietumu krastā un Vidzemes krastā ir līdz +12..+13 grādiem silts gaiss.

Vējš ir lēns, naktī pretvēja krastā vēl bija brāzmas līdz 12-16 metriem sekundē, stiprākās brāzmas tika reģistrētas piektdien Ventspils ostā - 19 metru sekundē.

Sestdienas rītā mākoņi daļēji klāj Latvijas debesis, valsts lielākajā daļā mākoņu ir maz. Lielu nokrišņu nav.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš dienvidu vējš 3-5 metri sekundē, gaisa temperatūra +7 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +13,4 grādiem Rūjienā līdz +16 grādiem Jelgavā. Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 28.septembrī bija +36 grādi Albānijā, Bulgārijā, Grieķijā, Kiprā un Maķedonijā un +37 grādi Itālijā. Tik liels karstums tik vēlu rudenī ir rekords.

Piektdien Malagas un Mursijas apkaimē Spānijā nokrišņu daudzums sasniedza 212-227 milimetrus, kas atbilst aptuveni desmit mēnešu normai, izraisot plūdus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu