11 gadus vecā «telšu pilsētiņas» aktīviste esot neparasti gudra

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

«Telšu pilsētiņas» iemītnieki stāsta, ka viņus ik dienu apciemo 11 gadus veca meitene, kas izceļas ar neparastu gudrību.

Ar bērnu inspekcijas un policijas uzraudzību, kā arī ar mammas bārienu trešdien beidzās kādas Rīgas vidusskolas 3. klases skolnieces piketētājas un politiķes karjera telšu pilsētiņā pretim valdības ēkai, raksta «Diena».

Meitene ik dienu ierodoties pēc skolas ap diviem, sakot, ka ieradusies protestēt pret bezdarbu, jo bezdarbnieks esot viņas tēvs. Sildoties pie ugunskura, palīdzot dažādās komūnas aktivitātēs, esot neparasti gudra un patstāvīga, un ļoti patīkot spriest par politiku. Runājot par bezdarbu, viņa kareivīgi norādīja uz valdības namu un paziņoja, ka tā ir vieta, kur izputināta Latvija un notiekot visādas nelietības, sarunā ar laikrakstu «Diena» norādījusi meitene.

Iepriekšējā dienā, piemēram, viņa kopā ar kādu kundzi pilsētiņā no dažādu valsts, pašvaldību un politisko partiju abreviatūrām veidojusi savus atšifrējumus, piemēram, Rīgas dome (RD) – «radiem un draugiem», Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) «zaglis zaglim saimnieks» utt. Lapiņas ar paveikto ielaminētas un karājas auklā pilsētiņā. Tiesa, ne visi pilsētiņas iemītnieki atbalsta viņas pievienošanos komūnai.

«Bet es taču stundas nebastoju,» meitene sacīja laikrakstam. Meitene mācoties labi, to atzinusi arī skolas direktore.

Tiesa, trešdien viņu apraudzīt ieradās ne tikai žurnālisti, bet arī pēc Valsts bērnu aizsardzības inspekcijas lūguma – pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu nodaļas vecākā inspektore.

Pēc policijas apmeklējuma zvanījusi meitenes mamma. Viņa aicināja meitu nākt mājās un par nepaklausību solīja viņu nopērt. Meitene raudādama aizgājusi mājās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu