Veselības ministre: Vakcinācija ir efektīvākā profilakse

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

«Viedokļu atšķirība ir viena no demokrātiskas sabiedrības priekšrocībām, tomēr jautājumos, kas skar visvērtīgāko - cilvēka dzīvību un veselību - jābalstās uz patiesu ekspertu atzinumiem, kas pamatoti ar dziļām medicīnas zināšanām un pieredzi.

Diemžēl neviena sabiedriskā diskusija nav pārliecinošāka kā traģisks, bet uzskatāms piemērs, kad bērna dzīvība ir apdraudēta maldīgu uzskatu dēļ vakcinācijas jautājumos. Šeit zināma atbildība gulstas gan uz mediķiem, kuriem ir nepietiekamas zināšanas par vakcinācijas nozīmību, kādēļ ne medicīnisku apsvērumu dēļ tiek pausts pretrunīgs viedoklis, gan arī masu medijiem, kuri bieži izmanto apšaubāmus avotus publikāciju sagatavošanā, jo tādējādi negatīvi tiek ietekmēta sabiedriskā doma. Kā infektoloģe un māte uzskatu, ka vakcinācija ir efektīvākā profilakse, tādēļ aicinu vecākus pret bērnu veselību izturēties atbildīgi un izmantot iespēju bez maksas vakcinēt bērnus pret infekcijas slimībām, kas var radīt būtiskas veselības problēmas» norāda veselības ministre, profesore Baiba Rozentāle.

Veselības ministrija uzsver, ka bērnu veselības aprūpe ir prioritāte un arī būtiski samazinātā nozares finansējuma apstākļos bērnu ārstēšanai līdzekļu apjoms praktiski saglabājies pagājušā gada apjomā.

Ir rasta iespēja esošā budžeta ietvaros papildināt vakcinācijas kalendāru, kas šobrīd tiek atzīts par vienu no labākajiem Eiropas Savienības dalībvalstu vidū, kā arī paredzēts finansējums pilnībā apmaksātu medikamentu nodrošināšanai bērniem, kuri slimo ar retajām slimībām. Veselības ministrija arī gatavo izmaiņas likumdošanā, kas paredzētu atvieglot bērniem reto slimību diagnosticēšanu.

Tāpat ir nodrošināta veselības sektora pārstāvju dalība kopējos Eiropas Savienības dalībvalstu projektos reto slimību jomā, kas palīdzēs ātrāk un kvalitatīvāk apzināt retās slimības un to ārstēšanas un diagnostikas iespējas, portālu «Apollo» informēja Oskars Šneiders, Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas speciālists.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu