Akumulatoru uzlādes ierīces programmatūrā atrasts vīruss

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV IT drošības ātrās reaģēšanas grupa US-Cert ziņo, ka parādījusies pārdošanā «pirkstiņu» bateriju USB lādētāju partija, kas inficē «Windows» datorus ar kaitīgu programmu. Jaunais kaitīgais kods jau ieguvis nosaukumu «Energizer Bunny» (Energizer trusītis), un datora inficēšana

«Energizer DUO» ir uzlādes ierīce niķeļa-metāla hidrīda «pirkstiņu» baterijām un tiek pievienota galda datora USB pieslēgumvietai. Kompānija «Energizer Holdings» jau uzsākusi inficēto lādētāju izņemšanu no tirgus. Ražotājs pagaidām atsakās paust savu viedokli par to, kādā veidā kaitīgais kods varētu būt nokļuvis USB uzlādes ierīcē.

««Energizer» pašlaik sadarbībā ar US-Cert un citām organizācijām cenšas noskaidrot, kā kaitīgais kods nonācis ierīcē,» teikts kompānijas paziņojumā. Kopš 2007. gada risinājums «Energizer DUO» ir pieejams ASV, Latīņamerikas, Eiropas un Āzijas tirgū.

Kaitīgā programma ierīcē ir paredzēta darbam «Windows» operētājsistēmā un nonāk datorā kopā ar vadības programmatūru, kas uzrāda akumulatora uzlādes līmeni. Datorā tiek izveidots fails Arucer.dll, kas savienojas ar portu 7777 un tur no interneta saņem citus izpildāmos failus. Kad ieslēdz datoru, šis Trojas zirgs tiek ielādēts operatīvajā atmiņā un turpina darboties arī pēc lādētāja atvienošanas no datora.

US-Cert iesaka lietotājiem pašiem izdzēst failu Arucer.dll mapē System32 un pēc tam pārstartēt datoru. Arī «Energizer» ir izņēmusi minēto vadības programmatūru no savas interneta vietnes lejupielādes sadaļas. Kompānijas paziņojumā vēl teikts, ka uzlādes ierīces atmiņā ir arī vadības programmatūras versija, kas paredzēta darbam ar «Mac OS X». Tajā kaitīgās programmas nav.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu