Mērījumi apstiprina: virszemes TV pieejama 99,6% teritorijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Lattelecom» aicina Saeimas deputāti, Saeimas cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāju Ingrīdu Circeni neizplatīt apgalvojumus par to, ka ciparu [s:31896] signāls nav pieejams.

Latvijas Valsts radio un televīzijas centra veiktie vairāk nekā 1000 mērījumi 95 dažādos Latvijas punktos  apliecina, ka ciparu signāls, atšķirībā no analogā ir pieejams 99,6% teritorijas, portālam «Apollo» pavēstīja uzņēmuma Komunikācijas daļas projektu vadītāja Līga Bite.

Arī Elektronisko sakaru direkcija, kas ir vadošā radiofrekvenču spektra pārvaldības institūcija, atzinusi, ka izmantotā elektromagnētiskā lauka intensitātes mērīšanas metodika atbilst Starptautiskās telesakaru savienības noteiktajām prasībām.

LVRTC mērījumi dabā (tostarp arī daudz apspriestajā pierobežā) liecina, ka bezmaksas tīkla pārklājums ir vēl labāks, nekā valsts prasītais, proti 99,6% (99% vietā). Turklāt katrā no punktiem ir veikti vismaz trīs atsevišķi mērījumi katrā frekvenču kanālā, līdz ar to kopējais elektromagnētiskā lauka intensitātes mērījumu skaits ir vairāk nekā 1000.

TV

«Lūdzu informējiet «Lattelecom». Mēs esam gatavi nosūtīt meistarus ar mēriekārtām uz konkrētām vietām un adresēm un pārbaudīt signāla kvalitāti. Šo pārbaudi Lattelecom veiks bez maksas,» norāda Gabriloviča.

Tāpat arī uzņēmums jau ir sazinājies ar deputāti Circeni, lai saņemtu informāciju par Saeimā it kā ienākošajiem iedzīvotāju zvaniem un pārbaudītu katru konkrēto gadījumu.

TV

«Ciparu signāls šobrīd ir daudz lielākā teritorijā, nekā bija analogais. Uzsvēršu – ja cilvēks līdz šim ir varējis uztvert analogo signālu, tieši ar tādā pašā augstumā uzstādītām antenām viņš varēs uztvert arī ciparu signālu. Vēl vairāk – šobrīd ciparu signālu var uztvert arī tajās teritorijās, kur līdz šim neredzēja nedz sabiedrisko televīziju, nedz Latvijas komerckanālus,» norāda Gabriloviča, aicinot politiķus un konkurentus neizplatīt dezinformāciju par it kā neesošu signālu vai nepieciešamību būvēt mastus un torņus ciparu signāla uztveršanai.

TV

TV

Ja iedzīvotājs vēlas, lai kāds viņam nomaina antenu, tas ir maksas pakalpojums, bet signālu pārbaudīt uzņēmuma eksperti brauks bez maksas.

TV

TV

TV

Kā jau iepriekš ziņots, 1.aprīlī 70 kilometru rādiusā ap Rīgu analogo apraidi pārtrauks LNT un LTV, bet 1.jūnijā analogā apraide tiks izslēgta visā valstī.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu