Zatlers: vai BKUS korupcijas lietā tiks atrasti vainīgie?

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Lai izvērtētu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbības efektivitāti, jāskatās, kā noslēgsies KNAB sāktais kriminālprocess bērnu slimnīcas korupcijas lietā.

Šādu viedokli paudis Valsts prezidents Valdis Zatlers intervijā laikrakstam «Latvijas Vēstnesis».

«Manuprāt, nav tik svarīgi, cik skaļi tas [darbs] tiek darīts, bet gan lai būtu sabiedrībai saprotams rezultāts. Un varbūt, lai izvērtētu KNAB darbību, jāskatās, kā noslēgsies KNAB sāktais kriminālprocess Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas korupcijas lietā. Vai vainīgie tiks atrasti un sodīti? Tā varētu būt atbilde uz jautājumu, vai birojs strādā efektīvi vai mazāk efektīvi,» sacījis prezidents.

Viņš arī norādījis, ka pret korupciju ir jācīnās, «tā ir sērga. Korupcijas vide un koruptīvie nodarījumi mainās līdzi sabiedrībai un ekonomiskajai situācijai valstī».

Uz jautājumu, vai vajadzētu stiprināt KNAB juridisko statusu un neatkarību, prezidents informējis, ka ir lūdzis Konstitucionālo tiesību komisiju sagatavot viedokli, kā būtu nosakāms neatkarīgo iestāžu statuss Satversmē.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis («Jaunais laiks») šonedēļ nolēmis izveidot komisiju KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša novērtējumam. Darbību iecerēts izvērtēt līdz 1.aprīlim.

KNAB vadītājs ierosinājis jau trīs disciplinārlietas pret Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāju Diānu Kurpnieci par biroja darba kritizēšanu. Kad divās lietās disciplinārpārkāpumi Kurpnieces darbībā nav saskatīti, Vilnītis ierosinājis arī trešo, šoreiz komisijas sastāvu papildinot ar diviem darbiniekiem, kuri birojā strādā nesen. Kurpniece vērsusies ar rakstveida sūdzību par, viņasprāt, Vilnīša prettiesiskajām un nelietderīgajām darbībām arī pie premjera. Savukārt Vilnīša sievas parādsaistības sasniedz 1,5 miljonus latu.

Ziņots arī, ka KNAB pagājušā gada 22.oktobrī sāka kriminālprocesu par iespējamiem noziegumiem, kas pastrādāti laikā no 2007. līdz 2009.gadam saistībā ar publiskajiem iepirkumiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vajadzībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu