Izstrādās priekšlikumus vecāku informēšanā par bērnu vakcināciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselības ministrija uzdevusi Latvijas Infektoloģijas centram (LIC) sagatavot detalizētu informāciju par bērnu vakcinācijas aptveri un izstrādāt darbības plānu, kā ģimenes ārsti tiks informēti par vakcinācijas kalendārā iekļautajām jaunajām vakcīnām, lai ārsti bērnu vecākiem spētu sniegt izsmeļošu informāciju. Tāpat LIC jāsagatavo priekšlikumi, lai sadarbībā ar izglītības iestādēm un bērnu vecākiem uzlabotu skolas vecuma bērnu vakcinācijas aptveri, portālu «Apollo» informēja Oskars Šneiders, Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas speciālists.

Veselības ministre, profesore Baiba Rozentāle: «Lai uzlabotu bērnu vakcinācijas aptveri, Latvijas Infektoloģijas centrs izstrādās plānu ģimenes ārstu informēšanai par jaunajām vakcīnām. Nebaidos atkārtoties - vakcinācija ir labākā profilakse pret bīstamām infekcijas slimībām un tās nozīme nav diskutējama, ja vien medicīnas autoritāšu vietā nesāksim balstīties uz margināliem viedokļiem ikvienā jautājumā. Tādēļ uzskatu par absurdu situāciju, kad par vakcināciju sabiedrība sāk uztraukties tikai tad, kad notiek traģēdija.»

Veselības ministre, profesore Baiba Rozentāle norāda, ka cilvēka veselības jautājumos jābalstās uz ārstu speciālistu atzinumiem, kas pamatoti ar dziļām medicīnas zināšanām un pieredzi.

Jau ziņots, ka bērnu veselības aprūpe ir prioritāte un arī būtiski samazinātā nozares finansējuma apstākļos bērnu ārstēšanai līdzekļu apjoms praktiski saglabājies pagājušā gada apjomā. Ir rasta iespēja esošā budžeta ietvaros papildināt vakcinācijas kalendāru*, kas šobrīd tiek atzīts par vienu no labākajiem Eiropas Savienības dalībvalstu vidū.

*No 2010.gada 1.janvāra vakcinācijas kalendārā iekļauta vakcīna pret pneimokoka infekciju, no 2010.gada 1.septembra kalendārā būs iekļauta divpadsmitgadīgo meiteņu vakcināciju pret cilvēka papilomas vīrusa infekciju un no 2011.gada 1.janvāra vakcīna pret rota vīrusu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu