Jakāns vērsies tiesā par rotāciju un atalgojuma samazināšanu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts/LETA

Līdzšinējais Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktors un bijušais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns vērsies tiesā gan saistībā ar viņa rotāciju uz citu amatu, gan atalgojuma samazināšanu par 20%, aģentūru BNS informēja Jakāns.

Viņš sacīja, ka pieteikumu par viņam piemēroto rotāciju viņš iesniedzis Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā pagājušajā nedēļā. Jakāna rīcībā gan nebija informācijas par šīs lietas tālāko virzību. Ceturtdien savukārt tiesā pārsūdzēts lēmums par viņa atalgojuma samazināšanu.

Jakāns arī vēlreiz uzvēra, ka atlūgumu FM nav iesniedzis un 2.martā viņš saņēmis rīkojumu par atbīvošanu no amata pēc paša vēlēšanās. Kopš tā laika viņš FM nestrādā. Bijušais VID vadītājs pagaidām nevēlējās komentēt, kā rīkosies saistībā ar viņa atbrīvošanu no amata, norādot, ka pie tā šobrīd strādā advokāti.

Saskaņā ar FM sniegto informāciju, ministrijas darba attiecības ar Jakānu izbeigtas 2.martā, pamatojoties uz viņa uzteikumu. Jakāns to noliedza, norādot, ka atlūgumu nav iesniedzis un to arī neplānoja darīt.

Jau vēstīts, ka 2.februārī valdība vienojās atbalstīt finanšu ministra Einara Repšes ierosinājumu pārcelt atstādināto VID ģenerāldirektoru Jakānu FM Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora amatā. Jakāns amata pienākumus nepildīja kopš pērnā gada oktobra, kad Repše pret viņu ierosināja disciplinārlietu par pienākumu nepildīšanu, kā arī līdz lēmumu pieņemšanai šajā lietā atstādināja amatpersonu no pienākumu pildīšanas. 11.februārī Repše nolēma Jakānu disciplināri sodīt ar mēnešalgas samazināšanu uz vienu gadu, ieturot 20% no viņa mēnešalgas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu