Hakeri trijos mēnešos no bankas kontiem nozaguši 120 miljonus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

RSA konferencē prezentētā ASV Federālās noguldījumu apdrošināšanas korporācijas (FDIC) atskaite liecina, ka pērnā gada trešajā ceturksnī nelikumīgu naudas pārskaitījumu rezultātā no banku kontiem nozagti 120 miljoni ASV dolāru.

FDIC atskaite ir sastādīta, balstoties uz konfidenciālām ziņām, ko sniegušas Amerikas finanšu organizācijas, tāpēc tā aptver visas šāda veida mahinācijas. FDIC dati liecina, ka gandrīz visas naudas zādzības internetā ir saistītas ar kaitīgo programmu instalēšanu lietotāju datoros.

Parasti upuri vai nu ievilina kaitīgā interneta vietnē, vai viņa datorā instalē bankas Trojas zirgu, kas nozog konta lietotāja autorizācijas datus.

Īpaši smagi cieš nelielie uzņēmumi. FDIC pētnieki norāda, ka juridiskās personas konta atvēršanas noteikumos nav paredzēta nekāda zaudējumu kompensācija cietušajam, ja zaudējumi radušies krāpnieku darbības rezultātā, tāpēc mazās kompānijas un nekomerciālās organizācijas diezgan bieži zaudē ievērojamas naudas summas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu