Bērnu klātbūtnē nošauj labsirdīgu suni (527)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Takaashiagi

Pirms dažām dienām Praulienas pagastā bērnu klātbūtnē ticis nošauts labsirdīgs suns. Par to portālu TVNET informēja kāds lasītājs. Arī policijā apstiprināja, ka sākts kriminālprocess par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Lasītājs rakstīja: «2012.gada 15.septembrī Praulienā, Alejas ielā, pie daudzdzīvokļu mājām tika izdarīts ļoti necilvēcisks noziegums: bērnu acu klātbūtnē tika nošauts labsirdīgs suns.

Suns šeit dzīvojis daudzus gadus un jau iepriekš bija cietis uzbrukumos no cilvēkiem. Tāpēc suns rēja uz tiem, kurus atcerējās kā pāridarītājus, bet nekad neuzbruka cilvēkiem un nebija agresīvs.

Šeit rodas daudz jautājumu. Ja suns bija agresīvs, kā viņam varēja pienākt klāt un iešaut galvā? Suns, kas tika sašauts, tika aizvests un iemests purvainā vietā.

Suns izrādās dzīvs

Pēc vairāk nekā četru stundu ilgas runāšanas ar policiju un vainīgā cilvēka pratināšanas noskaidrojās, ka suns ir dzīvs. Taču pēc dienas suns nomira, jo lodes ievainojums bija pārāk smags.

Kā cilvēkam sirdsapziņa ļauj ievainotu suni iemest purvainā vietā un aizbraukt? Vai mūsu valstī vispār nav nekādas sistēmas, kas dzīvnieka pāridarītājus soda? Kā pēc notikušā dzīvot suņa saimniekiem, kad viņi mājas priekšā ierauga asins peļķi un neviens viņiem nesaka, kur atrodas suns?

Neviens nedod tiesības cilvēkam darīt pāri dzīvniekam, un vēl piebildīšu, guļošam dzīvniekam, kurš ir apgūlies pie mājas un gaida no darbiem pārrodamies saimniekus.

Tagad cilvēks, kurš izdarījis noziegumu, staigā un vāc parakstus, ka suns bijis agresīvs un dzīvnieku vajadzēja nošaut.

Kur vispār cilvēkiem ir kaut kādi morāles principi? Kā dzīvot tiem cilvēkiem, kas suni no visas sirds mīlēja? Kā justies bērniem, kas to redzēja? Es vārdos nevaru izteikt, cik smags ir šis trieciens, kad tiek nodarīts pāri dzīvniekam.

Kā policijas darbinieki pieļauj, ka tiek apgānīts mirušais dzīvnieks?

Uzreiz vajadzēja rīkoties policijas darbiniekiem, kad uzzināja, ka vāc parakstus par labu slepkavībai. Visiem vajadzētu kaut nedaudz būt iecietīgākiem un saprotošiem, jo jebkurā mirklī var notikt nelaime ar mūsu dzīvniekiem un mums pašiem.

Vai cilvēkam, kas izdarījis noziegumu, ir kaut mazākā cieņa pret suņa saimniekiem? Kā var nebūt nekādas sirdsapziņas un iedomāties vākt parakstus? Un jūs, cilvēki, kas parakstāties par labu slepkavībai, iedomājieties, ja jūsu dzīvnieks nokļūtu šādā nelaimē un uz viņu kāds šautu! Vai jūs tik mierīgi sēdētu un pieļautu, ka kaimiņi priecājas, ka jūsu mīlulis ir miris?

Kā vispār cilvēki var priecāties par aizgājēju? Ja mēs nošausim visus, kas mums nepatīk, tad sāksies karš. Cilvēki mīļie, lūdzu, esiet kaut nedaudz iejūtīgāki pret notikušo un atcerieties, ka jums palīdzēs tikai līdzcilvēki!»

Informēta arī policija

Arī Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma portālam TVNET apstiprināja, ka 15. septembrī policijā saņemta informācija, ka Praulienas pagastā 1,5 km attālumā no apdzīvotas vietas atrasts suns, kuram konstatēts ievainojums galvā.

Sākts kriminālprocess

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 230. panta «Cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem». Par šo noziedzīgo nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības turēt dzīvniekus uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policija noskaidrojusi personu, kas tiek turēta aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu - cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Notiek izmeklēšana, un tās laikā tiks noskaidroti notikušā apstākļi.

Komentāri (527)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu