Zinātniece: zemestrīci Haiti izraisīja ASV armija

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Austrijas pilsētas Insbrukas Politisko zinātņu institūtā prezentēts ziņojums par zemestrīci Haiti. Atbilstoši ziņojuma autoru domām, par zemestrīces cēloni kļuvuši nevis dabiski procesi, bet gan ASV armijas darbības, vēsta izdevums «Austrian Times».

Pēc institūta vadošās līdzstrādnieces Klaudijas fon Verlhovas (Claudia von Werlhof) vārdiem, amerikāņi apzināti izraisījuši katastrofu, lai nosūtītu uz Haiti savas armijas apakšvienības. Spēcīgas zemestrīces, kura notika naktī uz 13. janvāri pie Haiti krastiem,  rezultātā gāja bojā vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku.

Pēc  Verlhovas vārdiem, amerikāņi izsaukuši mākslīgu zemestrīci Haiti, «pateicoties» speciālai iekārtai, kura atrodas ASV militārajā bāzē Aļaskā. Uz Haiti uzreiz pēc zemestrīces tika nosūtīti vairāk nekā 10 tūkstoši ASV kareivju, kuru daudzas darbības bija slepenības apvītas, kas savukārt izsauca citu valstu, īpaši Francijas un Krievijas, neapmierinātību.

Šeit gan jāpiebilst, ka Politisko zinātņu institūta vadītājs nav novērtējis savas līdzstrādnieces centīgumu un paziņojis, ka šāda viedokļa publiskošana tikai rada kaitējumu institūta reputācijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu