«Židrūns» atzīmēs albuma «Dzeltenbaltdzeltenais» izdošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Sestdien, 20.martā, no plkst. 20.00 galerijā «Degunradzis» notiks otrā grupas «Židrūns» studijas ieraksta «Dzeltenbaltdzeltenais» prezentācijas koncerts.

Īsi pēc dziesmas «Ir normāla diena» publiskošanas, kļuvis skaidrs, ka jaunā albuma prezentācijas koncerts notiks Rīgā, galerijā-skatuvē «Degunradzis» (Cēsu ielā 20-1). Koncertā piedalīsies arī intīmi sērīgā «Bērnības Milicija», kurā bungas spēlē milicis Aigars no instrumentālās mūzikas kvarteta «Dun Dun». Jaunas sejas, jauni skaņdarbi. Jauns ieraksts? Ļoti iespējams… Muzicēs arī pagrīdes disko apvienība «Silards», par kuras sastāvu, ierakstiem, koncertturnejām un citiem tik svarīgiem atskaites punktiem ikvienā radošajā biogrāfijā nav pieņemts skaļi klaigāt, bet, ja tā notiktu, nokaunētos daudzi. Visbeidzot, pasākumu ar dejām līdz rīta gaiļiem aizvedīs gan grupai, gan Židrūnam G. no Pilsrundāles tuvu stāvošs diskžokejs - DJ All-Viss.

Kā minēts iepriekš, par spīti gluži citam skanējumam («truls roks» lai kalpo par žanrisko apzīmējumu), kompozīcijai un pieejai darbam studijā, «Dzeltenbaltdzeltenais» ir arī sava veida ticības apliecinājums jau ierastajam. Joprojām labs draugs un kompanjons ir lietuviešu izcelsmes dzejdaris Židrūns Girdausks, kurš aizvien slēpj un pat noliedz savu saistību ar grupu «Židrūns», jo uzskata līdzīgi Imantam Ziedonim - viss viņa rakstītais, līdzko uzrakstīts, pieder citiem. Arī šis albums ierakstīts «Hodila Studio» Valmierā, arī šo albumu izdod neatkarīgā mūzikas ierakstu izdevniecība «SKYR», arī šoreiz ierobežotā, 500 eksemplāru tirāžā.

Ieeja «Dzeltenbaltdzeltens» prezentācijas pasākumā galerijā-skatuvē «Degunradzis» no plkst. 20.00, cena - LS 2.50 vai 5.00, saņemot savu albuma eksemplāru!

Gaidot sestdienu, labdaris Presiite incognito ikvienam piedāvā par brīvu savā īpašumā iegūt grupas «Židrūns» pagājušā gada jūnija koncertierakstu Viļņā, klubā «XI20». Ieraksts pieejams šeit: «presiite.org».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu