VID turpmāk vadīs Nelija Jezdakova

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība otrdien atbalstījusi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatā iecelt Neliju Jezdakovu, kura līdz šim pildīja VID ģenerāldirektora pienākumus laikā kopš Dzintara Jakāna atstādināšanas no šī amata.

Viņa VID ģenerāldirektores amatā apstiprināta uz pieciem gadiem.

«Jezdakovas kundze ir kompetentākā un piemērotākā kandidāte VID ģenerāldirektores amatam, turklāt viņa ar savu darbu jau ir pierādījusi, ka sekmīgi spēj pildīt šos pienākumus. Valsts ieņēmumu dienestam pirmkārt ir jākļūst par servisa iestādi – tam ir jāmaina iepriekšējais darbības veids un jākļūst nevis par represīvu, vairāk uz klientiem orientētu iestādi. Ir jānodrošina visiem nodokļu maksātājiem saprotamas un pilnībā izskaidrojošas nodokļu nomaksas konsultācijas. Mans mērķis ir ieviest dienestā stabilitāti un nodrošināt visas likuma prasības – VID ir jākļūst par piemēru godīgai attieksmei pret klientiem visā finanšu sistēmā,» norāda finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Savukārt Jezdakova uzsver, ka laikā, kad no valsts ieņēmumiem ir atkarīga valsts turpmākā attīstība, viņa ir gatava ar pilnu atbildības sajūtu uzņemties VID vadītājas pienākumus.

Nelija Jezdakova valsts finanšu sistēmā savu karjeru sāka 1978. gadā kā Finanšu ministrijas Valsts ieņēmumu pārvaldes Peļņas maksājumu daļas galvenā ekonomiste. Patlaban viņa ir VID ģenerāldirektora pirmā vietniece un Galvenās nodokļu pārvaldes direktore. Jezdakova 2003. gadā bija iecelta par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju pēc Andreja Sončika atstādināšanas.

Jezdakova piedalījās izsludinātājā konkursā uz šo amatu. Konkursa komisija viņu atzina par piemērotāko amatam un virzīja apstiprināšanai valdībā.

Konkursu uz VID ģenerāldirektora amatu izsludināja, jo līdzšinējo VID vadītāju Jakānu valdība pārcēla Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora amatā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu