Tiesa pieņēmusi Jakāna pieteikumu par rīkojumu pārcelt viņu citā amatā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Administratīvā rajona tiesa pieņēmusi izskatīšanai bijušā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna pieteikumu par finanšu ministra Einara Repšes rīkojumu pārcelt viņu citā amatā, aģentūru BNS informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Ksenija Novikova.

Viņa sacīja, ka Jakāns pieteikumu iesniedzis par finanšu ministra šā gada 10. februāra rīkojuma atzīšanu par prettiesisku un administratīvās lietas ierosināšanu.

Finanšu ministrijai (FM), kas lietā ir atbildētāja, līdz šā gada 15. aprīlim jāiesniedz tiesai rakstveida paskaidrojumi.

Tiesa 11. martā arī saņēmusi citu Jakāna pieteikumu, taču par tā tālāko virzību pagaidām nav lemts. Tādējādi plašāka informācija par to pagaidām netiek sniegta.

Jakāns aģentūrai BNS jau iepriekš sacīja, ka vērsies tiesā par viņam piemēroto rotāciju, kā arī atalgojuma samazināšanu par 20%.

Jau vēstīts, ka 2. februārī valdība vienojās atbalstīt Repšes ierosinājumu pārcelt atstādināto VID ģenerāldirektoru Jakānu FM Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora amatā. Jakāns amata pienākumus nepildīja kopš pērnā gada oktobra, kad Repše pret viņu ierosināja disciplinārlietu par pienākumu nepildīšanu, kā arī līdz lēmumu pieņemšanai šajā lietā atstādināja amatpersonu no pienākumu pildīšanas. 11. februārī Repše nolēma Jakānu disciplināri sodīt ar mēnešalgas samazināšanu uz vienu gadu, ieturot 20% no viņa mēnešalgas.

Jakāns darba attiecības ar FM pārtrauca 2. martā. FM iepriekš informēja, ka Jakāns iesniedzis atlūgumu, taču Jakāns aģentūrai BNS to noliedza un teica, ka no FM 2. martā viņš saņēmis rīkojumu par atbrīvošanu no amata pēc paša vēlēšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu