Prostitūtu pircējs: Latvijā ar prostitūciju nodarbojas tās, kas to vēlas I

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Nevienam nav noslēpums, ka dižķibele pēdējā gada laikā nopietni skārusi dažādas uzņēmējdarbības jomas. Arī senākās profesijas — prostitūcijas — liktenis bijis tai pakļauts. Plašsaziņas līdzekļos atspoguļoti daudzi stāsti, kura galvenās varones ir sievietes, kas pārdod sevi par naudu. Portāls «Apollo» nolēma noskaidrot, kā situācija izskatās no vīrieša, kurš pērk meitenes, puses. Turpmākajās dienās «Apollo» piedāvā uz dažādiem prostitūcijas aspektiem palūkoties no prostitūtu pircēja Barona (29) viedokļa.

blogā

Latvijā sevi pārdod tās, kuras to vēlas

Latvijā ar prostitūciju nodarbojas lielākoties tās, kuras pašas to vēlas vai izvēlas, sacīja Barons. «Latvijā nekas nenotiek kā rāda filmās,» komentējot suteneru lomu prostitūtu darbā, pastāstīja Barons. Šeit neviens nedzen meitenes uz lielceļa un kaut kur stūrī negaida, kad atnesīs naudu. Viņas pašas izvēlas to, ko dara. Protams — katra savu iemeslu dēļ.

Vienīgi erotiskās masāžas salonos lielākoties visus ieņēmumus iekasē administrators, bet meitenes par darbu saņem procentus. Tomēr, tas nav pielīdzināms sutenerismam, uzskata Barons.

Krīze skārusi arī prostitūtas

Barons man pastāstīja, ka krīze arī prostitūcijas jomā ir dziļa un pamanāma. Galvenais, pēc kā viņš nosaka, ka šajā biznesā viss nav pa vecam — ir ļoti daudz jaunu meiteņu, kuras ar prostitūciju iepriekš nav nodarbojušās, meitenes reti kad ir aizņemtas darbā. Arī cenas ir kļuvušas krietni zemākas.

Viena stunda «klasisku» prostitūtas pakalpojumu šobrīd izmaksā 20 līdz 30 latus. «Arī tās, kuras kādreiz par stundas darbu prasīja 60 latus, šobrīd prasa vairs tikai 40,» stāsta prostitūtu cienītājs. Jautāts, kāda bijusi lielākā cena, ko viņš maksājis par stundu ar meiteni, Barons sacīja, ka tie bijuši 80 lati. Zemākā — 15 lati. «Taču to reizi es nemaz negribu atcerēties un par to runāt,» ironiski piebilda Barons. (..)

Nākamajā stāsta daļā Barons atklās visai drošu ierosinājumu kā visiem kopā pārvarēt ekonomisko krīzi, jo «krīzi taču izjūtam mēs visi» — pārdevējas lielveikalā, trolejbusu vadītāji, mākleri un ofisa darbinieki, juristi un skolotāji, pat politiķi un prostitūtas.

Turpinājums sekos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu