Lielbritānijā visvairāk baidās no privāto datu zādzības internetā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Londonas Universitātes IT drošības grupas pētnieki noskaidrojuši, kādas ir sabiedrības domas par interneta lietošanas drošību un konfidencialitāti. Pētījuma gaitā aptaujāts vairāk nekā tūkstotis lietotāju, un rezultāti ļauj secināt, ka visvairāk cilvēki baidās, ka varētu tikt nozagti viņu privātie dati un ka šo konfidenciālo informāciju pēc tam varētu izmantot bez viņu ziņas.

No 1048 respondentiem 49,8% (523) bija vīrieši un 50,2% (525) — sievietes. Aptaujāto personu vecums – no 18 līdz 82 gadiem.

Lai gan liela daļa aptaujāto interneta lietotāju nebija piedzīvojusi sava privātuma pārkāpumus, tomēr viņi ne reizi vien dzirdējuši vai lasījuši par internetā nelikumīgi iegūtu privāto datu ļaunprātīgu izmantošanu. 45% no viņiem atbildēja, ka par tādiem gadījumiem ir dzirdējuši vai lasījuši «diezgan bieži», 31% — «ne visai bieži», 16% — «ļoti bieži», bet tikai 4% par tiem nekas nebija zināms.

Respondenti galvenokārt baidās, ka varētu tikt nozagta informācija, kas saistīta ar viņu finansēm – kontu un kredītkaršu numuri, «interneta maku» paroles utt. Tikpat lielas ir bažas par tādas privātās informācijas (fotogrāfiju un sarakstes) zādzību, kuru hakeri varētu izmantot lietotāja šantažēšanai vai diskreditēšanai tuvinieku, draugu un kolēģu lokā.

Nākamās lielākās bažas ir par to, ka varētu tikt kontrolēts, kādas interneta lapas cilvēks apmeklējis. 43,1% aptaujas dalībnieku to uzskata par neizbēgamu ļaunumu, bet 39,7% domā, ka tāda iespēja var būt gan ļaunums, gan labums. Par viennozīmīgi labu šo iespēju sauc tikai daži respondenti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu