Aktieris Andris Bulis plāno pamest Latviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Gaļinas Poļiščukas «Teātra Observatorijas» aktieris Andris Bulis grasās maija sākumā doties ilgākā radošā braucienā uz Kanādu. Ārzemēs aktierim piedāvāts iestudēt monoizrādi «Lidojums» latviešu un angļu valodā.

Andris Bulis nemācēja pateikt, cik ilgi turpināsies Kanādas turneja un bija izvairīgs, atbildot uz jautājumu, vai neplāno doties ārzemēs uz palikšanu. «Tad jau redzēs, kā tur viss sanāks,» teica aktieris. Uz Kanādu aktieris došoties viens pats un aktrisi  viņa režisētās izrādes «Lidojums» stjuartes lomai izvēlēšoties turpat, tālajā aizjūras zemē. (Latvijā to atveido Vita Balčunaite). «Jau šobrīd esmu izskatījis vairāku aktrišu pieteikumus, taču gala lēmumu pieņemšu Monreālā pēc mēģinājumiem,» stāsta A. Bulis.

Piedāvājums iestudēt «Lidojumu» Kanādā nācis no kāda Latvijā dzimuša kanādiešu uzņēmēja. Iespaidojoties no Buļa veikuma uz Teātra Observatorijas skatuves, uzņēmējs piedāvājis organizēt «Lidojuma» viesizrādes lielākajās Kanādas pilsētās – Toronto, Monreālā, Vankūverā, Otavā un Kvebekā. Andra Buļa izrādes skatītāji būšot Kanādas latvieši, kā arī ikviens teātra mākslas cienītājs.

«Šobrīd apgūstu «Lidojumu» angļu valodā. Jāatzīst, tas stipri atšķirsies no latviešu varianta, jo vietējai publikai jāadaptē joki par plastmasas karavīriņiem, krievu miličiem un viesiem no Krievzemes, kuri ik vasaru atbrauc «pogosķiķ"(ciemos),» smejas aktieris.

«Teātra Observatorijas» režisore Gaļina Poļiščuka atbalstījusi aktiera lēmumu uz laiku šķirties no Tērbatas ielas 28. «Katram aktierim ir svarīgi ieelpot citas skatuves gaisotni, sastapties ar pavisam citu skatītāju un smelties iespaidus jauniem veikumiem,» atzīst G. Poļiščuka. Tāpat režisore atklāj , ka Andra prombūtnes laikā «Lidojuma» galvenā loma netiks piedāvāta kādam citam aktierim. Savukārt par to, kas aizvietos A. Buli citās izrādēs, vēl tiekot lemts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu