Tautas partija neplāno prasīt Dāldera demisiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tautas partija (TP) neplāno no partijas izslēgt savu biedru kultūras ministru Intu Dālderi, kurš šodien pretēji partijas viedoklim paziņoja, ka nolēmis palikt amatā, aģentūru LETA informēja TP valdes loceklis Vents Armands Krauklis.

Krauklis informēja, - ja Dālderis lūgs sevi izslēgt no partijas, TP to darīs, bet par viņa izslēgšanu nelems pēc savas iniciatīvas, tāpat kā tā neplāno prasīt Saeimai viņa demisiju.

«Jau aicinot Dālderi amatā, bija skaidrs, ka viņš ir profesionālis kultūras nozarē, nevis politiķis, un labāk, lai amatā paliek šāds cilvēks, kas var visai nozarei dot reālu ieguldījumu, nekā atnāk cits un nogriež visu finansējumu,» sacīja Krauklis.

TP priekšsēdētājs Andris Šķēle uzskata, ka Dālderis ir labs kultūras jomas speciālists, tāpēc varot saprast viņa izvēli palikt amatā.

Pēc Šķēles domām, Dālderis bija norūpējies par savu nozari, ka viņa vietā varētu nākt sliktāks ministrs. «Acīmredzot premjeram Valdim Dombrovskim nav bijis labāka kandidāta un nācies pierunāt esošo,» teicis Šķēle, «mēs saprotam Inta Dāldera rūpes par kultūras jomas nākotni. Arī TP tā vienmēr ir bijusi prioritāte.»

«Katrs ministrs raizējas par savu nozari, un Dālderim ir ļoti maza politiskā pieredze, taču tas, ka viņš ir aicināts palikt amatā, pierāda, ka premjeram nav cita labāka kandidāta,» aģentūrai LETA sacīja TP Saeimas frakcijas vadītāja un partijas valdes locekle Vineta Muižniece.

Neoficiāla informācija gan liecina, ka TP iekšienē par Dāldera lēmumu valda pamatīgs sašutums, jo partija par aiziešanu no Valda Dombrovska valdības lēmusi trīs reizes un visās Dālderis piekritis valdības pamešanai.

Kā ziņots, Dālderis, neskatoties uz TP aiziešanu no valdības, paliks amatā. Kā Dālderis paziņoja intervijā telekompānijai LNT, šādu lēmumu ministrs pieņēmis pēc konsultācijām ar nozares pārstāvjiem.

Kā ziņots, TP paziņojusi, ka tās ministri atstās valdību.

Valdības koalīciju pēc TP aiziešanas veido «Jaunais laiks», Zaļo un zemnieku savienība, «Pilsoniskā savienība» un apvienība «Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, to atbalsta arī «Sabiedrības citai politikai» parlamenta deputāti Aigars Štokenbergs, Artis Pabriks, Dzintars Ābiķis. Līdz ar to Dombrovskim parlamentā ir 47 deputātu atbalsts, deputāts Leopolds Ozoliņš (ZZS) gan jau ilgstoši ārstējas.

Koalīcijas partijas vienojušās runāt ar katru opozīcijas partiju par valstī nepieciešamās finansiālās stabilitātes nodrošināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu