«Teātra Observatorija» samazina cenas izrādei «Ilgu tramvajs»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Atzīmējot slavenā amerikāņu dramaturga, prozaiķa un dzejnieka Tenesija Viljamsa 99. dzimšanas dienu, Teātra Observatorijas izrādei «Ilgu tramvajs» biļetes būs nopērkamas ievērojami lētāk. Gaļinas Poļišcukas iestudētais T. Viljamsa «Ilgu tramvajs» jau kļuvis par «Teātra Observatorijas» vizītkarti, un izrādi kopumā noskatījušies vairāk nekā 8000 cilvēku. Šomēnes par godu dramaturga jubilejai izrāde tiks spēlēta katru dienu no 22. līdz 30. martam.

Biļešu cenas uz «Ilgu tramvajs» martā - 13 Ls un 15 Ls, turklāt pērkot trīs un vairāk biļetes tiek piemērota 10% atlaide. Biļetes var iegādāties «Biļešu Paradīzes» kasēs un mājaslapā «bilesuparadize.lv». «26. martā visa pasaule atzīmēs Tenesija Viljamsa 99. dzimšanas dienu. Arī mums tie ir svētki, ko vēlamies dalīt kopā ar mūsu skatītājiem. Un, kā jau svētkos pienākas, draugiem jāpasniedz dāvanas. Tāpēc visiem interesentiem sniegsim iespēju iegādāties biļetes uz «Ilgu tramvaju» par zemāku cenu,» skaidro aktieris Andris Bulis. 

Eliza Bent, «American Theatre Magazine», Ņujorka: «Gaļinas Poliščukas «Ilgu tramvaja» iestudējums atstāja visspēcīgāko iespaidu. Pirms noskatīšanās man bija šaubas par amerikāņu klasiķa lugas izvēli, es nespēju iedomāties, ka iestudējums varētu būt atšķirīgs un inovatīvs, jo mani pamatā interesē mūsdienu autoru lugas un eksperimentālais teātris. Bet Poliščukas režija un telpas izmantojums bija ārkārtīgi iedarbīgs. Protams, to balstīja labais aktieru tēlojums, kas bija godīgs un skarbs. Bieži, kad eju uz teātri, es pārstāju domāt vai prātot par lugu. Bet šis iestudējums izraisīja ļoti īpašu sajūtu, kas man kā kritiķim rodas ļoti reti. Mani iespaidoja izrādes fiziskums un tas, kā režisorei kopā ar aktieriem bija izdevies atrast Viljamsa tekstā humoru un maiguma brīžus. Patika arī Miķeļa Fišera scenogrāfija. Iestudējums šķita ļoti pilnīgs un negaidītā veidā – moderns.« 

Savās domās par izrādi dalās Valsts kontroliere un pastāvīgā «Teātra Observatorijas» apmeklētāja Ingūna Sudraba: «Manā izpratnē talantīgs aktieris ir ne vien tas, kurš precīzi iemācās tekstu un perfekti realizē režisora ideju, bet arī uzlādē skatītāju ar savu enerģiju. Diemžēl bieži vien aktieri nespēj piepildīt ar sevi pat skatuvi, kur nu vēl zāli...Mani pārsteidza garīgais spēks, ko izstaroja Rēzijas Kalniņas Blanša, un vēl vairākas dienas pēc izrādes domās atgriezos pie redzētā.»

«Ilgu tramvaju» skatītāji vērtē ļoti dažādi: vienam tas ir mīlas trīsstūris, citam – taisnstūris, viens vērtē galveno tēlu attiecības kā mīlestības meklējumus, cits savukārt kā cīņu par varu. «Mūsu uzdevums ir nevis teikt skatītājam priekšā pareizo atbildi, bet likt viņam aizdomāties  par Blanšu, Stellu, Stenliju un Mitču, kuri dzīvo ikvienā no mums,«  stāsta «Teātra Observatorijas» režisore Gaļina Poļiščuka.

«Ilgu tramvaja» pirmizrāde notikusi «Teātra Observatorijā» 2008. gada 3. novembrī, un 16 mēnešu laikā to ir noskatījušies vairāk kā 8000 cilveku, taču pieprasījums pēc biļetēm joprojām ir liels.

Lomās: Rēzija Kalniņa/Karīna Tatarinova, Vita Baļčunaite, Andris Bulis, Rihards Lepers un citi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu