SC negrasās iekļauties valdošās koalīcijas darbā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Partija «Saskaņas centrs» (SC) negrasās iekļauties valdošās koalīcijas darbā un par šādu iespēju nemaz netiek runāts, šodien pēc tikšanās ar valdības vadītāju Valdi Dombrovski (JL) informēja SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Savukārt premjers pauda cerību, ka valdošā koalīcija un opozīcija sadarbosies, gan izstrādājot nākamā gada valsts budžetu, gan arī sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem.

«Mums ar opozīciju būs intensīvas konsultācijas valsts finansiālās situācijas stabilizēšanai,» teica premjers.

Urbanovičs uzsvēra, ka SC ir gatava strādāt un no opozīcijas deleģēt savus ekspertus, lai kopīgi sagatavotu, piemēram, nākamā gada budžeta projektu.

Jau ziņots, ka vakar valdību veidojošās partijas tikšanās laikā nolēma aicināt koalīcijā LPP/LC. Tāpat tika panākta vienošanās reorganizēt Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju (RAPLM). RAPLM tiks pievienota Vides, Iekšlietu, Finanšu un Ekonomikas ministrijai.

«Tuvāko dienu laikā būs skaidrs, vai mums būs valdība vai paliks mazākumvaldība,» pēc valdību veidojošo partiju tikšanās sacīja Dombrovskis (JL). Par vakanto ministru amatu sadalīšanu tiks lemts pēc tam, kad LPP/LC būs devusi savu atbildi par nākšanu koalīcijā, un tas varētu notikt jau pirmdien, 22.martā, prognozēja premjers.

LPP/LC gan apšauba iespēju, ka tā varētu pilntiesīgi iekļauties jaunās valdības darbā.

Ja pirmdien, 22.martā, Tautas partijas (TP) ministri iesniegs demisijas rakstus, veselības ministres amata pienākumi tiks uzticēti iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL), tieslietu ministra pienākumi - labklājības ministram Uldim Augulim (ZZS), ārlietas - aizsardzības ministram Imantam Lieģim (PS), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kā ziņots, Tautas partija (TP) paziņojusi, ka tās ministri atstās valdību. Līdz ar to darbu valdībā pārtrauks ārlietu ministrs Māri Riekstiņš, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, tieslietu ministrs Mareks Segliņš un veselības ministre Baiba Rozentāle, bet kultūras ministrs Ints Dālderis nolēmis palikt amatā.

Valdības koalīciju pēc TP aiziešanas veido JL, Zaļo un zemnieku savienība, «Pilsoniskā savienība» un apvienība «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK, to atbalsta arī «Sabiedrības citai politikai» parlamenta deputāti Aigars Štokenbergs, Artis Pabriks, Dzintars Ābiķis. Līdz ar to Dombrovskim parlamentā ir 47 deputātu atbalsts, deputāts Leopolds Ozoliņš (ZZS) gan jau ilgstoši ārstējas.

Koalīcijas partijas vienojušās runāt ar katru opozīcijas partiju par valstī nepieciešamās finansiālās stabilitātes nodrošināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu