«Delna» no Dāldera sagaida LNB būvniecības trūkumu novēršanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

«Pieņemot lēmumu palikt Kultūras ministra amatā pēc tam, kad Tautas partija paziņoja par aiziešanu no premjera Valda Dombrovska valdības Ints Dālderis ir apņēmies turpināt nodrošināt valsts intereses un uzraudzīt apjomīgo Nacionālās bibliotēkas celtniecības projektu.»

Tā Dāldera lēmumu palikt kultūras ministra amatā komentē biedrība «Sabiedrība par atklātību Delna».

Biedrība norāda, ka laikā, kad notiek sarunas ar Nacionālo Būvkompāniju par celtniecības  turpmāko gaitu, ir svarīgi skaidri noformulēt valsts interesēm atbilstošu pozīciju un redzējumu par bibliotēkas celtniecības tālāko gaitu, ievērojot sabiedrības intereses un skaidri noformulēt par kādu summu «Gaismas pils» tiks uzcelta.

Tā arī sagaida konkrētu rīcību, kā ministrs novērsīs Valsts kontroles atklātos trūkumus «Gaismas pils» būvniecībā, īpaši pārskatot noslēgto būvniecības līgumu, un nekavējoties atradīs veidu, kā iepazīties ar apakšuzņēmēju līgumiem, kas ļautu nodrošināt efektīvu kontroli par izpildītajiem darbiem un veiktajiem maksājumiem. 

«Bez tam, pēc iespējas ātrā laikā ir jānodrošina, lai Kultūras ministrijā būtu pietiekama kapacitāte vadīt šī būtiskā projekta norisi,» norāda «Delna».

Jau vēstīts, ka Dālderis piektdienas rītā paziņoja, ka nolēmis palikt kultūras ministra amatā un izstāsies no Tautas partijas. Gandarījumu par to paudusi partija «Jaunais laiks», savukārt Tautas partija šādu lēmumu skaidro ar politiskās pieredzes trūkumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu