Dālderis: es nekad neesmu vēlējies būt ministrs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Es nekad neesmu vēlējies būt ministrs vai deputāts, bet dzīve man ir «piespēlējusi» šo smago darbu, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja kultūras ministrs Ints Dālderis.

Dālderis pauda, ka ir jebkurā brīdī gatavs atteikties no ministra krēsla, taču viņam ir svarīgi būt šajā amatā, jo saprot, ka situācija kultūras nozarē ir ļoti smaga un gaidāmi arī turpmāki smagi lēmumi. «Man ir arī daudz citu darbu, iespējams, pat izdevīgāku, ko es varētu darīt, bet man ir svarīgi būt par kultūras ministru, jo es ļoti labi saprotu, cik situācija nozarē ir smaga,» sacīja Dālderis.

Ministrs vairākkārt uzsvēra, ka nav vēlējies veidot politiķa karjeru, tāpēc viņam šajā situācijā bija svarīgi neatstāt nozari bez uzraudzības un aizstāvēt kultūras nozares un darbinieku intereses.

«Pārdomājot visus par un pret, saprotot, ka kultūra un māksla stāv pāri partiju intrigām, pieņēmumu lēmumu palikt kultūras ministra amatā,» uzsvēra Dālderis.

Viņš skaidroja, ka Tautas partijas (TP) un viņa intereses nesaskanēja, jo partija uzskatīja, ka tā savas intereses labāk varēs aizstāvēt, esot opozīcijā, bet viņam par politiskajām peripetijām svarīgāka esot nozares tālākā attīstība.

Vienlaikus Dālderis atzina, ka no TP viedokļa lēmums pamest valdību esot bijis pareizs. Tomēr viņš atgādināja teicienu, ka «valstsvīri no politiķiem atšķiras ar to, ka domā par nākamajām paaudzēm, nevis nākamajām vēlēšanām».

Dālderis arī norādīja, ka viņa līdzšinējā darbā kultūras ministra amatā TP sniedza viņam ievērojamu atbalstu un uz partiju viņš varēja paļauties.

Ar premjeru Valdi Dombrovski (JL) kultūras ministrs vienojies, ka turpmāk parlamenta atbalsta nepieciešamības gadījumos viņš tieši vērsīsies pie Dombrovska, kurš solījis nepieciešamības gadījumā atbalstu nodrošināt.

Tāpat kultūras ministrs noraidīja pieņēmumus, ka nākamajās Saeimas vēlēšanās viņš piedalīsies jau citas partijas sastāvā. Patlaban viņš apņēmies nostrādāt kultūras ministra amatā līdz šīs valdības pilnvaru termiņa beigām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu