«Google» gatavojas TV palaišanai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Google» gatavojas sava personīgā televīzijas projekta palaišanai, kura galvenais mērķis ir nodrošināt vienkāršu un ērta piekļuvi pie tīkla resursiem ar televizoru un televīzijas palīgierīču palīdzību. Interneta giganta iniciatīvu atbalsta «Intel», «Sony» un perifērijas ražotājs «Logitech», vēsta laikraksts «The New York Times». Gaidāms, ka Google TV ietvaros tiks radīta jauna programmu un aparātu platforma, kura ļaus ikvienam apmeklēt tādus resursus kā «Twitter» vai «Picasa» ar televīzijas palīdzību.

Platformas pamatā atradīsies operētājsistēma «Android», kas ir populāra smartfonu ražotāju vidū, un procesori «Intel Atom», kas tiek plaši izmantoti netbukos.

Paredzams, ka «Sony» ražos patēriņa ierīces uz Google TV bāzes (iespējams, ar jaunu zīmolu), bet «Logitech» nodrošinās projektu ar pavadošajiem aksesuāriem - piemēram, ar kompaktām klaviatūrām. Citi izstrādātāji saņems piekļuvi pie bāzes platformas koda, kas ļaus tiem veidot pielikumus un attīstīt zem Google TV adaptētus tiešsaistes servisus.

Jau agrāk tika ziņots, ka «Google» veic tā saucamā «televīzijas meklētāja» un TV palīgierīču, kuras strādā uz operētājsistēmas Android OS bāzes, testēšanu. Prese vēstīja, ka testi notiek sadarbībā ar «Dish Network», kas ir otrais lielākais kabeļtelevīzijas operators ASV. Televīzijas meklētājs ļaus lietotājiem atrast filmas, seriālus un raidījumus televīzijas kanālu interneta kontentos un videohostingā «Youtube. Uz lietotāja pieprasījumu bāzes veidota statistika savukārt ļaus reklāmdēvējiem izvēlēties kā metariālus tā kanālus to izvietošanai atkarībā no vēlamās mērķauditorijas.

Jāpiebilst, ka kompānija «Apple», ar kuru Google ir diezgan saspringtas attiecības, jau sen izlaiž Apple TV - pielikumu, kas ļauj lietotājiem kā pirkt filmas un mūziku, tā skatīt, piemēram, «Youtube» un «Flickr» saturu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu