Eksprezidente: TP meklēja ieganstu, kā atbrīvoties no valdības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vērojot Latvijas politikā notiekošo pēdējā laikā, eksprezidentei Vairai Vīķei-Freibergai radies priekšstats, ka Tautas partija (TP), kura trešdien paziņoja par izstāšanos no koalīcijas, tikai meklējusi iemeslu, kā no valdības izstāties.

Intervijā TV3 raidījumam «Nekā personīga» Vīķe-Freiberga norāda, ka TP rīkojās izaicinoši un meklēja ieganstu, lai varētu atbrīvoties no šīs atbildības nastas, kāda šobrīd pastāv valstī jebkuram, kas ir pie valsts stūres.

«Tauta nav apmierināta. Nav apmierināta tāpēc, ka apstākļi nav labi. Nu nav viņi labi, tur nav ko noliegt. Bet ko tad mēs darīsim? Visi lēksim Daugavā? Nu, kaut kas ir jādara,» saka bijusī prezidenta.

Viņa uzskata, ka nepatīkamas un sāpīgas lietas var izdarīt labāk, mazāk labi vai slikti, taču izvēle pastāv, tāpēc ir jāiet uz priekšu un jāstrādā.

Viņa arī kritizē TP līdera Andra Šķēles piedāvāto četru punktu plānu.

«Partija, kas šobrīd taču bija valdībā līdz šim brīdim, kad viņa atkāpās, nāk tagad ar tādu priekšlikumu kā Mozus, kas nokāpis no kalna ar likuma baušļiem, ar pēkšņām atklāsmēm kā nu Latvijas ekonomiku mēs izārstēsim. Kur tad viņi bija visu šo laiku, kad bija pie varas? Kad viņiem līdz pat šīm pēdējām dienām bija ministri atslēgas posteņos valsts pārvaldē?» neizpratnē ir eksprezidente.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu