Šlesers aicinās LPP/LC pievienoties valdībai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pirmdien pēcpusdienā notiks partijas LPP/LC valdes sēde, kurā tās līderis Ainārs Šlesers aicinās partiju pievienoties Valda Dombrovska (JL) vadītajai valdībai.

Intervijā Latvijas Radio Šlesers norādīja, ka pašlaik Dombrovska valdība nav rīcībspējīga un tai ir nepieciešams vairākums, lai varētu pieņemt valstiski svarīgus lēmumus.

«Es aicināšu valdi lemt par sarunu sākšanu par iespējamo iesaistīšanos valdībā. Lai mēs par to vienotos, būs nepieciešama pretimnākšana no Valda Dombrovska,» sacīja politiķis.

Viņaprāt, nav normāli, ka valdībai, kas ir mazākumā, katru nedēļu ir jāmeklē atbalsts opozīcijā, lai pieņemtu svarīgus lēmumus. «Valdībai ir vajadzīgs vairākums,» viņš uzsvēra.

Tomēr, lai LPP/LC iestātos valdībā, tā sagaida, ka valdība priekšvēlēšanu laikā ķersies pie būtisku lietu risināšanas. Viņaprāt, Dombrovskim kā valdības vadītājam ir jāpiedāvā skaidrs plāns, ko valdība plāno izdarīt atlikušajos sešos mēnešos līdz vēlēšanām.

Viņš gribētu redzēt plānu, kā atgriezt dzimtenē tos cilvēkus, kuri aizbraukuši strādāt uz citām valstīm un kā radīt darbavietas Latvijā dzīvojošajiem bezdarbniekiem. Tāpat valdībai būtu jāķeras pie reformām valsts pārvaldē, neatstājot šo darbu uz laiku pēc vēlēšanām.

«Mūsu uzstādījumā nav nekādi ultimāti, nav nekas neizpildāms,» sacīja Šlesers.

Vaicāts, kad taps skaidrs, vai LPP/LC pievienosies Dombrovska valdībai, Šlesers sacīja, ka viss ir atkarīgs no partijas valdes lēmuma – ja tā atbalstīs viņa priekšlikumu par sarunu sākšanu, tad jau otrdien rīta pusē tās varētu sākties. «Cik laika prasīs šīs sarunas, tas būs atkarīgs no abām pusēm,» politiķis sacīja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu