100 000 dolāru par pārlūkprogrammu un mobilo tālruņu uzlaušanu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Šonedēļ Vankūverā (Kanādā) notiks ikgadējās hakeru sacensības «Pwn2Own 2010», kur IT drošības speciālisti mēģinās uzlauzt dažādus interneta pārlūkus un mobilos tālruņus.

Sacensības «Pwn2Own» jau ceturto reizi tiek rīkotas konferences CanSecWest ietvaros, un uzvarētāju balvām paredzēti 100 000 dolāru. Šo naudu piešķīrusi kompānija «TippingPoint», kas organizē sacensības.

Dalībniekiem vajadzēs uzlauzt pārlūkprogrammas «Microsoft Internet Explorer 8», «Mozilla Firefox 3» un «Google Chrome 4» operētājsistēmā «Windows 7», kā arī «Apple Safari 4» operētājsistēmā «Mac OS X Snow Leopard». Balva par katra pārlūka uzlaušanu — 10 000 dolāru.

Tādā pašā veidā tiks pārbaudīta mobilo ierīču drošība; būs jāuzlauž «Apple iPhone 3GS», «RIM Blackberry Bold 9700», «Nokia» viedtālrunis ar «Symbian S60» (iespējams, ka modelis E62) un «Motorola» (droši vien «Droid») ar operētājsistēmu «Android». Par katru uzlauztu viedtālruni maksās 15 000 dolāru.

Prasmīgākie hakeri saņems ne vien naudu, bet arī piezīmjdatoru vai viedtālruni, kuru paši būs uzlauzuši.

Dalībniekiem vajadzēs strādāt ar operētājsistēmām, kurās likvidētas visas līdz šim zināmās ievainojamības. Sacensību noteikumi aizliedz izmantot trešo kompāniju iespraudņus, piemēram, «Adobe Flash». Eksperti uzskata, ka pirmos uzlauzīšot «Internet Explorer» un «iPhone». Savukārt pārlūkprogramma «Chrome» noturēšoties visilgāk.

Pērnajās «Pwn2Own» sacensībās pirmais padevās interneta pārlūks «Apple Safari» piezīmjdatorā «MacBook Air». Lai gan mobilo ierīču resursi un jauda ir stipri ierobežoti, tās noturējās pret visiem ļaunprātīgajiem izmantojumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu