TP ministri iesnieguši premjeram demisijas rakstus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pirmdienas rītā četri Tautas partijas (TP) ministri - ārlietu, tieslietu, veselības un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs - iesniedza premjeram demisijas rakstus, līdz ar to TP vairs nav pārstāvēta premjera Valda Dombrovska (JL) valdībā.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne aģentūrai LETA apstiprināja, ka ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, veselības ministre Baiba Rozentāle, tieslietu ministrs Mareks Segliņš un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns šorīt vienlaicīgi bija ieradušies pie Dombrovska, lai iesniegtu demisijas rakstus.

Dombrovskis lūdzis ārlietu ministru pieturēt savu demisijas rakstu, proti, tehniski pildīt savus pienākumus līdz jauna ārlietu ministra apstiprināšanai.

Riekstiņš aģentūrai LETA sacīja, ka respektēs šo valdības vadītāja lūgumu, taču uzsvēra, ka tas nemaina viņa lēmumu pamest ārlietu ministra posteni, un viņš lūdzis premjeru pārskatāmā laikā virzīt apstiprināšanai amatā jaunu ārlietu ministru.

Piektais TP ministrs valdībā - kultūras ministrs Ints Dālderis - iepriekš paziņoja, ka TP lēmumam atsaukt no valdības ministrus nepakļausies un paliks pildīt ministra pienākumus, vienlaicīgi izstājoties no TP.

Pēc TP aiziešanas no valdības Dombrovska valdība ir kļuvusi par mazākumvaldību.

Valdības koalīciju pēc TP aiziešanas veido "Jaunais laiks", Zaļo un zemnieku savienība, "Pilsoniskā savienība" un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Koalīcijas partijas vienojušās runāt ar katru opozīcijas partiju par valstī nepieciešamās finansiālās stabilitātes nodrošināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu