Segliņš lūdzis sevi atbrīvot no veselības ministres amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tautas partijas (TP) ministri, atstājot amatu, savos premjeram iesniegtajos demisijas rakstos norādījuši gandrīz identisku motivāciju.

Valdības vadītājam Valdim Dombrovskim (JL) iesniegto tieslietu ministra Mareka Segliņa, veselības ministres Baibas Rozentāles un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna iesniegumu teksts ir identisks un pārkopēts no vienas ministrijas oficiālā dokumenta uz citas ministrijas oficiālo dokumentu.

Iespējams, ar to arī skaidrojama kļūda Segliņa iesniegumā. Tas noformēts ar Tieslietu ministrijas rekvizītiem, to ir parakstījis Segliņš, bet iesnieguma tekstā norādīts, ka viņš atkāpjas no veselības ministres amata.

Savos iesniegumos TP ministri norāda, ka premjeram Valdim Dombrovskim (JL) tika piedāvāts vienoties par četriem punktiem, lai nodrošinātu nepieciešamo tautsaimniecības izaugsmi. Tomēr TP neesot saņēmusi atbildi ne uz vienu no punktiem pēc būtības, lai gan valsts lejupslīde turpinās.

«Pašreiz Latvijā jau vairāk nekā 200 000 cilvēku ir bez darba. Salīdzinot ar 2008.gada nogali, 2009.gada beigās likvidētas 216 300 darba vietas, kas aizņemto darba vietu skaitu samazināja par 22%. Uzskatu, ka, nepanākot vienošanos par piedāvātajiem priekšlikumiem, valdība nespēs tikt galā ar saviem uzdevumiem un ekonomiskās lejupslīdes process netiks apturēts, tāpēc nevaru turpināt darbu Jūsu vadītajā Ministru kabinetā,» norādīts iesniegumos premjeram.

Mazliet atšķirīgs ir ārlietu ministra Māra Riekstiņa, kurš piekritis pagaidām turpināt darbu valdībā, iesniegums. Viņš iesniegumā arī norādījis, ka uzskata par neiespējamu turpināt darbu ārlietu ministra amatā, jo nav panākta savstarpēja izpratne pat par pamatprincipiem atlikušajā laikā līdz Saeimas vēlēšanām, kā arī nav panākta konstruktīva sadarbība neatliekamu uzdevumu izpildē.

Kā ziņots, šorīt četri TP ministri - ārlietu, tieslietu, veselības un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs - iesniedza premjeram demisijas rakstus.

Piektais TP ministrs valdībā - kultūras ministrs Ints Dālderis - iepriekš paziņoja, ka TP lēmumam atsaukt no valdības ministrus nepakļausies un paliks pildīt ministra pienākumus, vienlaicīgi izstājoties no TP.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu