LPP/LC par pievienošanos valdībai klusēs vairākas nedēļas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēc premjera Valda Dombrovska (JL) un LPP/LC līdera Aināra Šlesera sarunām Rīgas vicemērs atzina, ka sarunas ir cerīgas un «šķiet, ka ar Dombrovski vienosimies».

Galīgo lēmumu par iesaistīšanos valdībā vai kādu citu sadarbības formu ar to LPP/LC paziņos vien 12.aprīlī, portālam «Apollo» paziņoja partijā. Līdz tam LPP/LC nodrošinās konstruktīvu atbalstu valdības lēmumiem, lai nepieļautu politisko nestabilitāti.

Šlesers pieļāva, ka sadarbības formas var būt dažādas un viens no variantiem var būt - LPP/LC ieiet valdībā tikai ar vienu vai diviem ministriem.

Uz jautājumu, vai premjers Dombrovskis pieļauj, ka valdībā var būt arī Šlesers, premjers atbildēja: «Ja esam uzrunājuši LPP/LC, būtu dīvaini noraidīt partijas priekšsēdētāju.» Premjers arī apsolīja nodrošināt regulāras konsultācijas ar LPP/LC, kuras pārstāvji nākamajā pirmdienā piedalīsies arī koalīcijas sadarbības padomes sēdē.

Šleseram ir svarīgu noskaidrot arī pārējo koalīcijas pārstāvju domas par partijas iespējamo iesaistīšanos valdībā un vai koalīcijas partneri ir gatavi atteikties no tās retorikas, kas ir skanējusi līdz šim. Jāatgādina, ka no Vienotības kongresa trībines vairāki runātāji izteicās par cīņu ar oligarhiem. Šlesers tomēr uzsvēra, ka valdībai nav jābažījas, ka var notikt tāds balsojums, kas var radīt politisko nestabilitāti.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu