Zaķis par LPP/LC: ja gribētu, varētu strādāt uzreiz

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Komentējot partijas LPP/LC lēmumu, ka tā par pievienošanos vai nepievienošanos Valda Dombrovska (JL) vadītajai valdībai tā paziņos tikai 12. aprīlī, «Jaunā laika» Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis norāda: ja būtu vēlēšanās strādāt, to varētu darīt jau šonedēļ un nākamnedēļ.

Uz LPP/LC  pārstāvja Vitālija Aizbalta skaidrojumu, ka tuvojas Lieldienas un viņi kā kristīgi cilvēki grib svinēt Lieldienas, Zaķis Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» sacīja: «Darba dienu pietiek. Ja gribētu, varētu strādāt uzreiz.»

Viņaprāt, otrdien notikušās sarunas ar LPP/LC skaidri pierāda, ka Latvijā ir mazākumvaldība un ka no opozīcijas partijām, ko «Jaunais laiks» ir uzrunājis, nav izdevies panākt skaidru un nepārprotamu atbalstu visos jautājumos, jo katra partija ir gatava valdību atbalstīt vienā vai otrā jautājumā.

«Nekādu katastrofu, ka jāstrādā mazākuma valdībā, es nesaskatu. Šeit izteikti parādās klasiskas parlamentāras valsts pazīmes. Tas ir diezgan labs demokrātijas eksāmens. Esmu optimists un saku, ka parlaments var strādāt šajā režīmā,» sacīja Zaķis.

Aizbalts uzsvēra, ka laikā, kamēr vēl LPP/LC nebūs devusi galīgo atbildi par darbu valdībā, tā neprasīs valdības demisiju, atbalstīs atsevišķos jautājumos, taču partija uzskata, ka valstij ir vajadzīga stabila vairākuma valdība.

Savukārt «Sabiedrības citai politikai» Saeimas deputāts Artis Pabriks prognozē, ka ja LPP/LC iesaistīsies valdībā, tā noteikti vēlēsies iegūt «kontrolpaketi» un tas šo valdību var padarīt nedaudz bīstamu, sīkāk gan nepaskaidrojot, kā to domā. Tomēr viņš iesaka premjeram nebaidīties.

«Patreizējie apstākļi novedīs pie tā, ka mēs varēsim pozīciju un opozīciju satuvināt,» viņš noteica.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu