«Nordea» Rīgas maratona balvu fonds šogad būs 19 000 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Nordea» Rīgas maratona šīgada naudas balvu fonds maratona un pusmaratona distancēm būs 19 000 eiro (13 434 lati), šodien paziņoja sacensību organizatori.

Papildus naudas balvām dalībnieki visās distancēs saņems arī finiša medaļas un sponsoru sagādātās pārsteiguma balvas.

Pasākuma ģenerālsponsors «Nordea» banka piešķirs arī īpašu balvu Latvijas labākajiem skrējējiem. Pa 2 000 eiro (1405 latiem) saņems labākie Latvijas maratonisti sieviešu un vīriešu konkurencē, bet ātrākie pusmaratona distancē sadalīs vēl 1000 eiro (702 latus).

«Nordea» banka cer, ka «Latvijas skrējēju balva» veicinās labāko Latvijas garo distanču skrējēju dalību maratonā, kā arī stimulēs skriešanas attīstību Latvijā.

«Mājiniekiem uzvarēt pašu organizētajās sacensībās vienmēr ir īpašs gods. Tomēr «Nordea» Rīgas maratona piederība pasaules labākajiem maratoniem cīņu par vietu uz goda pjedestāla padarījusi īpaši izaicinošu. Tādēļ esam parūpējušies, lai labākie Latvijas skrējēji saņemtu papildus balvu. Mēs vēlamies pateikt paldies mūsu labākajiem skrējējiem, kuri rada motivāciju pārējiem. Iepazīstoties ar dalībnieku sarakstu, var redzēt, ka ar katru gadu dalībnieku kļūst arvien vairāk. Īpaši iepriecinoši, ka daudzi no tiem, kas iepriekšējos gados sākuši ar minimaratonu, šogad jau pieteikušies pusmaratonam un pat maratonam, tātad - esam uz pareizā ceļa,» izteicās «Nordea» bankas vadītājs Valdis Siksnis.

Līdz «Nordea» Rīgas maratonam palikuši divi mēneši, bet jau patlaban skrējienam reģistrējušies gandrīz 3 400 dalībnieku. Visvairāk skrējēju pieteikušies no Latvijas – 2350, bet arvien lielāka kļūst arī citu valstu pārstāvniecība, jo savu dalību apstiprinājuši pavisam 31 valsts skrējēji.

Plaša būs arī Somijas pārstāvniecība, jo no šīs valsts ieradīsies vismaz 171 dalībnieks, bet lielākā maratona komanda šogad būs «Nordea», ko pārstāvēs vismaz 224 darbinieki.

LETA jau ziņoja, ka šogad «Nordea» Rīgas maratonā dalībniekiem būs pieejamas četras distances - 42 kilometrus gara, 21 kilometru gara, piecus kilometrus gara distance, kā arī maratona stafete, kurā četri dalībnieki veic 42 kilometru distanci.

«Nordea» Rīgas maratons, kas notiks 23. maijā, norisināsies 20. reizi. Reģistrēties maratonam iespējams «Nordea» Rīgas maratona mājaslapā «www.nordearigasmaratons.lv» un «Nordea» bankas filiālēs visā Latvijā.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991. gada. 2007. gadā maratons ieguva nosaukumu «Nordea» Rīgas maratons. Tas ir visstraujāk augošais maratons Ziemeļeiropā, un pagājušajā gadā pasākums pulcēja gandrīz 8600 dalībnieku no 35 pasaules valstīm.

Maratonu kopš 2007. gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra «Nords Event Communications».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu