Plūdu dēļ Zemgalē bez elektrības 807 «Latvenergo» klienti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdienas rītā Dienvidu reģionā bez elektroenerģijas bija palikuši 807 AS «Latvenergo» klienti, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmumā.

Gaisvadu līniju un sadales punktu applūšanas dēļ 603 klienti bez elektroenerģijas apgādes palikuši Jelgavā - Staļģenes, Rudzu, Graudu un Zemītes ielas rajonos.

81 klients bez elektroenerģijas palicis Jelgavā, Būriņu ceļa apkaimē un Vētras, Senču, Rītausmas un Baraviku ielas rajonos. Vēl Jelgavā traucēta elektroenerģijas piegāde vienam klientam adresē «Zīles ceļš 7» un trim klientiem Pasta salas rajonā.

Tāpat elektroenerģijas piegāde traucēta vairākām dārzkopības sabiedrībām - 52 klientiem dārzkopības sabiedrībā «Atpūta» Svētes pagastā, 15 klientiem dārzkopības sabiedrībā «Ziedonis» Līvbērzes pagastā, 14 klientiem dārzkopības sabiedrībā «Pārupe» Glūdas pagastā un atsevišķiem klientiem dārzkopības sabiedrībā «Pārupe», dārzkopības sabiedrībā «Tērvete 2001 DKS» un dārzkopības sabiedrībā «Straumes G» Glūdas pagastā.

Elektroenerģijas piegāde traucēta desmit klientiem Ozolnieku novada Sidrabenes pagastā un desmit klientiem Dobeles šosejas, Miezītes un Kūliņu ceļa apkaimē.

Tāpat traucēta elektroapgāde atsevišķiem klientiem Jaunsvirlaukas, Svētes, Cenu un Sidrabenes pagastā.

Patlaban problēmu novēršanā iesaistītas vairākas operatīvā izbraukuma brigādes, kas lokalizē bojājumus un atjauno elektroenerģijas padevi klientiem.

Kā galvenos bojājumu iemeslus «Latvenergo» min applūdušus kabeļu sadales punktus un gaisvadu līnijas, kas rada bīstamu situāciju elektroenerģijas piegādē.

«Lai applūdušajās teritorijās atjaunotu elektroapgādi, dažviet tiek veikti pārslēgumi, piegādājot elektroenerģiju pa citām tuvumā esošajām līnijām. Taču jāņem vērā, ka ūdens un mitrums sadales punktos rada elektrodrošībai un ekspluatācijai bīstamu situāciju, kādēļ atsevišķās vietās elektroenerģijas piegādes atjaunošana var aizkavēties, līdz palu ūdens draudi mazināsies un arī iestāsies siltāks laiks, izžāvējot elektroiekārtas,» informē «Latvenergo».

AS «Sadales tīkls» plāno atjaunot elektroenerģijas piegādi Jelgavas pilsētā līdz dienas beigām.

Energouzņēmums norāda, ka jāņem vērā arī laika apstākļi un joprojām pastāvošie plūdu draudi, kuru dēļ, iespējams, nevarēs veikt pilnīgu elektroenerģijas piegādes atjaunošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu