Bažījas par Jelgavas dzelzceļa tilta drošību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inese/Apollo

VAS «Latvijas dzelzceļš» informē, ka ledus sastrēgumi, kas izveidojušies starp Jelgavu un Kalnciemu, kavē ūdens atteci Lielupē. Ūdens līmenis zem dzelzceļa tilta Jelgavā šonakt pacēlies jau vairāk kā par 4,25 metriem.

Siltā laika izraisītās ledus kušanas dēļ ūdens līmenis cēlies arī Daugavā un Aiviekstē, tomēr tur esošās dzelzceļa tiltu konstrukcijas nav tik ļoti appludinātas.

Jelgavas tiltu apdraud arī netālu augšup pa straumi stāvošie ledus sanesumi. Ūdens līmenim turpinot celties un sākoties ledus kustībai, tilts varētu tikt bojāts.

«Latvijas dzelzceļš» tehniskā direktora vietnieks ceļu saimniecības jautājumos Stepans Venediktovs informēja, ka šobrīd situācija tiek kontrolēta un pie vairākiem tiltiem, tostarp, Jelgavā norīkota diennakts apsardze. Pagaidām tiltam nekas nedraud, taču, ūdens līmenim ceļoties, situācija var pasliktināties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu