Apsver iespēju spridzināt sēkli Lielupes ietekā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai Lielupē no jūras puses varētu iekļūt pietiekami lielas jaudas ledlauzis, tiek apsvērta iespēja spridzināt sēkli Lielupes grīvā, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere.

Ceturtdien vidēji liels ledlauzis aktīvi strādā Buļļupē. Tā mērķis ir pa Buļļupi tikt līdz Lielupei, lai uzlauztu tās ledu, tādējādi, visticamāk, apturot plūdus Lielupes krastos, tostarp Jelgavā. Lielākas jaudas ledlauzim pa Buļļupi līdz Lielupei nav iespējams aizkuģot, jo, pirmkārt, priekšā ir tilts pie Bolderājas, otrkārt, to neatļauj iegrime, kura lielākiem ledlaužiem arī ir lielāka. Tikmēr mazākiem ledlaužiem jauda nav pietiekama, lai uzlauztu visu nepieciešamo ledu.

Patlaban tas ticis apmēram pusceļā līdz Lielupes un Buļļupes satekai. Buļļupe kopumā ir aptuveni deviņus kilometrus gara, tātad ledlauzis šodien veicis apmēram četrarpus kilometrus.

Tikmēr tiek vērtēta arī otra iespēja - spridzināt sēkli Lielupes grīvā. Tādējādi upē varētu tikt lielais ledlauzis. Pagaidām ledlauzis tur nevar iekļūt, jo ieteka ir pārāk sekla - vasarā tai pat varot pārbrist ar kājām, iepriekš norādīja Vetere.

Uz Lielupes ieteku ceturtdien devušies speciālisti, kuri izpētīs, vai sēkli ir iespējams uzspridzināt. Tikmēr notiek saziņa arī ar citiem dienestiem - AS «Latvijas Gāze» un «Latvenergo», lai noskaidrotu, vai tie zem Lielupes ietekas nav izvietojuši savas komunikācijas.

Kā ziņots, Lielupē pie Jelgavas ūdens līmenis turpina paaugstināties un šodien pusdienlaikā tas sasniedzis jau 3,29 metru atzīmi, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pilsētas domē. No plūdu vietām Jelgavā un tās apkārtnē tiek evakuēti vairāki cilvēki un dzīvnieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu