«Daimler» kukuļojis ne tikai Rīgas domi, bet arī valdību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Saskaņā ar ASV Tieslietu ministrijas dokumentiem, kas nonākuši laikraksta [s:32254] rīcībā, autobūves uzņēmums «Daimler» kukuļus devis ne tikai Rīgas domes amatpersonām, bet arī Latvijas valdībai.

Dokumentos minēts, ka «Daimler» laikā no 2002. līdz 2006. gada, maksājis ne tikai Rīgas domes valdošās koalīcijas deputātiem, bet arī amatpersonām valdībā – tieši tiem pašiem cilvēkiem, kas pārstāvēja Rīgas domes koalīcijas partijas.

Naudu «zem galda» maksājis «Daimler» meitas uzņēmums «EvoBus»  - caur speciāli šim mērķim reģistrētu kompāniju.

Laikraksts vēsta, ka kukuļoti ir tie valdības pārstāvji, kuru partijas pirmās autobusu piegādes laikā kontrolējušas arī Rīgas domi. Tajā laikā valdību vadīja «Latvijas Ceļa» pārstāvis Andris Bērziņš, valdībā bija arī Tautas partija, «tēvzemieši» un «Jaunā partija».

Lai gan Rīgas domi tobrīd nevadīja neviena no valdībā esošajām partijām, īsi pirms tam Rīgas vicemēra amatā bija «tēzvemiešu» pārstāve Inese Vaidere. Un tā ir vienīgā partija, kas vienlaicīgi bija gan Rīgas domē, gan arī valdībā, norāda «Telegraf». Un tajā pašā laikā šī partija arī kontrolēja pašvaldību lietu ministriju.

Aģentūra BNS ceturtdien vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pēc ģenerālprokurora lūguma vērtēs izskanējušo informāciju par Rīgas domes amatpersonu iespējamo korupciju saistībā ar ASV autobūvnieku «Daimler».


 


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu