Pensionārus aicina braukt ar «Ilgu tramvaju» par puscenu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Marta pēdējā nedēļa «Teātra Observatorijā» (Tērbatas iela 28) paiet slavenā amerikāņu dramaturga, prozaiķa un dzejnieka Tenesija Viljamsa, kuram 26. martā aprit 99. dzimšanas diena, zīmē.

Par godu T. Viljamsa jubilejai «Teātra Observatorija» piedāvā pensionāriem iespēju apmeklēt pēc rakstnieka lugas motīviem iestudēto izrādi «Ilgu tramvajs» par puscenu. Uzrādot pensionāra apliecību, biļetes ar 50% atlaidi Ls 6,5 un Ls 7,5 vērtībā nopērkamas Teātra Observatorijas un «Biļešu Paradīzes» kasēs, kā arī mājaslapā «bilesuparadize.lv».

«Ilgu tramvaja» darbība risinās nomaļā nabadzīgā Jaunorleānas rajonā. Tieši uz šejieni atbrauc Blanša Dibuā (Rēzija Kalniņa / Karīna Tatarinova) ar tramvaju ar liktenīgu nosaukumu «Ilgas». Neveiksmju, pārdzīvojumu, tuvinieku nāves un grūtu kompromisu vajātā Blanša meklē patvērumu pie savas māsas Stellas (Vita Baļčunaite), kuru nav satikusi gandrīz desmit gadu. Stella dziļi jūt līdzi māsas pārdzīvojumiem, taču galvenais cilvēks jaunās sievietes dzīvē ir viņas vīrs – brutālais, primitīvais un cietsirdīgais Stenlijs Kovaļskis (Andris Bulis). Stenlijs nebūt nav priecīgs par radinieces ierašanos un dara visu iespējamo, lai izjauktu Blanšas attiecības gan ar māsu, gan ar paša draugu Mitču (Rihards Lepers).

Režisore Gaļina Poļiščuka skaidro: «Izrādi «Ilgu tramvajs» esam spēlējuši teju 170 reižu, taču Tenesija Viljamsa radītais šedevrs aizvien fascinē skatītājus. Dramaturga jubilejā vēlējāmies dot iespēju noskatīties izrādi visiem interesentiem, it īpaši vecāka gadagājuma cilvēkiem, kuri pārsvarā nevar atļauties apmeklēt mūsu izrādes tik bieži, cik viņi to vēlētos.« 

Vecākās paaudzes skatītājiem noteikti būs interesanti salīdzināt G. Poļiščukas «Ilgu tramvaju» ar savulaik populāro Alfrēda Jaunušana iestudējumu ar Antru Liedskalniņu titullomā. No Zanes Radzobes recenzijas: »...Vēl pirms izrādes interneta komentāros bija lasāms – ar Antru Liedskalniņu neviena latviešu aktrise sacensties nespēs mūžu mūžos. Man no ķecerīgās jaunatnes pozīcijām liekas, ka spēs gan un ka Rēzija Kalniņa šajā duelī ir uzvarējusi. Bet vēl būtiskāk man liekas tas, kā režisori skatās uz «Ilgu tramvaja» varoņiem, ko atšķirīgā attieksme mums pasaka par pārmaiņām dzīvē. Ne tikai fiziskām, galvenokārt garīgām.»

«Teātra Observatorija» vēršas pie visiem bērniem un mazbērniem ar lūgumu nedēļas nogalē uz dažām stundām atbrīvot savus vecākus un vecvecākus no viņu pienākumiem ģimenē un ļaut viņiem baudīt jauku vakaru vai pēcpusdienu (sestdien, 27. martā) «Teātra Observatorijas» aktieru sabiedrībā.

Lomās: Rēzija Kalniņa/Karīna Tatarinova, Vita Baļčunaite, Andris Bulis, Rihards Lepers un citi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu